«Θέλω να πω ποια είμαι» δήλωσε η Λoυσί Καστέ

«Θέλω να πω ποια είμαι» δήλωσε η Λoυσί Καστέ

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΠΑΡΙΣΙ. Την ομοφυλοφιλία της αποκάλυψε δημοσίως την Τρίτη η υποψήφια του Νέου Λαϊκού Μετώπου για την πρωθυπουργία της Γαλλίας, Λουσί Καστέ, σε συνέντευξή της στο γυναικείο περιοδικό Elle, στην οποία εξηγεί ότι είναι παντρεμένη με γυναίκα και έχει παιδί δυόμισι ετών. Η Καστέ φιλοδοξεί να αντικαταστήσει τον υπό παραίτηση πρωθυπουργό της Γαλλίας, Γκαμπριέλ Ατάλ, ο οποίος έχει και αυτός δημοσιοποιήσει την ομοφυλοφιλία του.

«Θέλω να πω ποια είμαι. Εύχομαι να βρω μια ισορροπία προκειμένου να προστατεύσω την οικογένειά μου, τη γυναίκα μου και το παιδί μας, αλλά και να πω ποια είμαι. Νομίζω ότι αυτό παραμένει σημαντικό στις μέρες μας», λέει η κ. Καστέ στο περιοδικό. Η υποψήφια πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι έχει ήδη δεχθεί μηνύματα μίσους, ακόμη και πριν από τη δημοσίευση της συνέντευξης. Η Καστέ, συνιδρύτρια της οργάνωσης «Οι Κρατικές μας Υπηρεσίες», αφιερωμένη στον εκσυγχρονισμό του δημόσιου τομέα, λέει ότι έχει ήδη αποδέκτρια μηνυμάτων «μίσους από την Ακροδεξιά», ενώ υπογραμμίζει ότι δεν λησμόνησε τα ομοφοβικά σχόλια που έχει δεχθεί ο Γκαμπριέλ Ατάλ. Το 2021, ο σημερινός υπηρεσιακός πρωθυπουργός είχε καταθέσει αγωγή για αντισημιτική και ομοφοβική επιστολή που είχε λάβει.

Πέρα από τη σεξουαλική της ταυτότητα, η Καστέ έθιξε στη συνέντευξη και άλλα θέματα της προσωπικής της ζωής. Η 37χρονη κρατική λειτουργός αποκαλύπτει στη συνέντευξη την αγάπη της για τον αθλητισμό. Μεταξύ των σπορ που έχει αγαπήσει ξεχωρίζουν το τένις, το χάντμπολ και το τάεκ βον ντο. «Μου αρέσει και το σερφ, όπως και κάθε κοπιαστική γυμναστική άσκηση», λέει. Στο θέμα των σπουδών της στην Ανωτάτη Σχολή Δημόσιας Διοίκησης της Γαλλίας, τη διάσημη ΕΝΑ, σχολή των ελίτ και εκκολαπτήριο ανώτατων κρατικών λειτουργών, η Καστέ σημειώνει: «Η ΕΝΑ είναι μέρος της πραγματικότητάς μου. Νιώθω καλά στο πετσί μου. Οι πολίτες θα το καταλάβουν όταν με γνωρίσουν καλύτερα».

Σε χθεσινή συνέντευξή της στην εφημερίδα Sud Ouest, η Καστέ αναφέρθηκε στην πρόταση του συντηρητικού Οι Ρεπουμπλικανοί για διορισμό του πρώην υπουργού του Σαρκοζί και σημερινού περιφερειάρχη της Βόρειας Γαλλίας, Ζαβιέ Μπερτράν, στην πρωθυπουργία «κυβέρνησης εθνικής ανάγκης». Την πρόταση καταδίκασε έντονα η Καστέ: «Θα διορίσουμε έναν πρωθυπουργό χωρίς πλειοψηφία, ο οποίος εκπροσωπεί μόνο τον εαυτό του; Ο Ζαβιέ Μπερτράν βρίσκεται πίσω από τη μείωση της χρηματοδότησης του συστήματος υγείας, τη συρρίκνωση του αριθμού νοσοκομειακών κλινών, την έκρηξη στον αριθμό ιδιωτικών οίκων ευγηρίας και την άδικη μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT