Air France και Transavia παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς τη Βηρυτό

Air France και Transavia παρατείνουν την αναστολή πτήσεων προς τη Βηρυτό

Αρκετές αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, εν μέσω φόβων για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ

1' 0" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αναστολή πτήσεων της Air France και της Transavia προς της Βηρυτό παρατάθηκε εκ νέου έως και την Κυριακή 11 Αυγούστου, λόγω της γεωπολιτικής κατάστασης στον Λίβανο, όπως επιβεβαίωσαν σήμερα Πέμπτη οι δύο αεροπορικές εταιρείες στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η επανάληψη των δραστηριοτήτων – που διεκόπησαν στις 29 Ιουλίου λόγω της «κατάστασης ασφαλείας στη Μέση Ανατολή» – θα εξαρτηθεί από «νέα αξιολόγηση της κατάστασης στην περιοχή», αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε το βράδυ της Τετάρτης στην ιστοσελίδα της Air France.

Η αναστολή αφορά και τις «δύο κατευθύνσεις» στη σύνδεση μεταξύ του αεροδρομίου Παρίσι – Σαρλ ντε Γκολ και Βηρυτού, ανακοίνωσε η Air France στο Γαλλικό Πρακτορείο.

«Η Air France επανέλαβε ότι η ασφάλεια των πελατών και των πληρωμάτων της αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Αρκετές άλλες αεροπορικές εταιρείες έχουν αναστείλει τις πτήσεις τους προς την πρωτεύουσα του Λιβάνου, εν μέσω φόβων για στρατιωτική κλιμάκωση μεταξύ του Ισραήλ και της Χεζμπολάχ.

Αντίθετα, η Air France «συνεχίζει να λειτουργεί κανονικά» μεταξύ Γαλλίας και Τελ Αβίβ, δήλωσε η εταιρεία, ενώ άλλοι διεθνείς αερομεταφορείς, όπως η γερμανική Lufthansa και η ιταλική ITA, ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι αναστέλλουν τα δρομολόγια προς το Τελ Αβίβ για αρκετές ημέρες.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT