Κλιματική αλλαγή και αρχαία μνημεία

Το Τείχος του Αδριανού, ένα ιστορικό μνημείο που προσελκύει αρχαιολόγους και τουρίστες στο Ηνωμένο Βασίλειο, απειλείται

41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Τείχος του Αδριανού, ένα ιστορικό μνημείο της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που βρίσκεται στο Ηνωμένο Βασιλείο και προσελκύει αρχαιολόγους και τουρίστες κάθε χρόνο πλέον απειλείται από την κλιματική αλλαγή. Χτίστηκε από τον ρωμαϊκό στρατό με εντολή του αυτοκράτορα Αδριανού το 122 μ.Χ. με στόχο να σηματοδοτεί τα βόρεια σύνορα της αυτοκρατορίας. Κατά μήκος του τείχους αναπτύχθηκαν φρουρές και χωριά.

Αυτό το πρόγραμμα αποτελεί μία παραγωγή της ευρωπαϊκής πλατφόρμας ARTE και διατίθεται σε 9 γλώσσες μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας μέσων ενημέρωσης που ονομάζεται EMOVE Hub. Η  συνέργεια αυτή συντονίζεται από το ARTE και περιλαμβάνει τα εξής μέσα: El País (ES), Gazeta Wyborcza (PL), Internazionale (IT), Ir, (LV),  Η Καθημερινή, Le Soir (BE) και Telex (HU). Το εγχείρημα λαμβάνει χρηματοδότηση από την ΕΕ μετά από πρόσκληση της DG CNECT για «Ευρωπαϊκές συνέργειες μέσων ενημέρωσης» στο πλαίσιο των Πολυμεσικών Δράσεων της ΕΕ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT