Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «μπλοκάρει» το Χ για δέκα ημέρες – Το χρονικό της κόντρας με τον Μασκ

Βενεζουέλα: Ο Μαδούρο «μπλοκάρει» το Χ για δέκα ημέρες – Το χρονικό της κόντρας με τον Μασκ

«Ντροπή στον δικτάτορα Μαδούρο», είχε αναφέρει ο Μασκ τη Δευτέρα σε ανάρτησή του

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο διέταξε δεκαήμερο αποκλεισμό της πρόσβασης των πολιτών της χώρας στο X, κατηγορώντας τον ιδιοκτήτη του Χ, Ελον Μασκ, ότι χρησιμοποιεί την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης για την προώθηση του μίσους.

«Ο Ελον Μασκ είναι ο ιδιοκτήτης του Χ και ο ίδιος έχει παραβιάσει όλους τους κανόνες του κοινωνικού δικτύου», δήλωσε ο Μαδούρο σε ομιλία του μετά από πορεία που πραγματοποίησαν οπαδοί του. Επιπλέον, ισχυρίστηκε ότι ο Μασκ «υποκινεί το μίσος».

Ο Μαδούρο υποστήριξε επίσης το X ότι χρησιμοποιείται από τους πολιτικούς του αντιπάλους για την πρόκληση «πολιτικής αναταραχής».

Οπως αναφέρει ο Guardian, Μαδούρο και Μασκ έχουν ανταλλάξει κατηγορίες σχετικά σχετικά με τις αμφιλεγόμενες προεδρικές εκλογές της Βενεζουέλας που έλαβαν χώρα την 28η Ιουλίου. Οι εκλογικές αρχές ανακήρυξαν νικητή τον Μαδούρο, χωρίς όμως, όπως αναφέρει ο Guardian, να έχουν ακόμη παρουσιάσει τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας. Η αντιπολίτευση ισχυρίζεται ότι έχει συλλέξει τα αρχεία από πάνω από το 80% των 30.000 ηλεκτρονικών μηχανημάτων ψηφοφορίας σε εθνικό επίπεδο, που δείχνουν ότι νικητής ήταν ο υποψήφιός της, ο Εντμούντο Γκονζάλες.

Ο Μασκ χρησιμοποίησε το X για να κατηγορήσει τον Μαδούρο για «μεγάλη εκλογική απάτη». «Ντροπή στον δικτάτορα Μαδούρο», ανέφερε ο Μασκ τη Δευτέρα σε ανάρτησή του.

Μετά τις πρόσφατες εκλογές, ο Μαδούρο εξέφρασε την ανάγκη να «ρυθμιστούν» τα κοινωνικά δίκτυα στη Βενεζουέλα. Ισχυρίστηκε επίσης ότι το X χρησιμοποιείται από τους αντιπάλους του για να απειλήσει τις οικογένειες των οπαδών του και των πολιτικών του συμμάχων, το στρατιωτικό προσωπικό, τους αστυνομικούς και να δημιουργήσει πολιτική αναταραχή στη Βενεζουέλα.

Με πληροφορίες από Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT