Εκλογές στις ΗΠΑ: «Κλείδωσε» το ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ

Εκλογές στις ΗΠΑ: «Κλείδωσε» το ντιμπέιτ Χάρις – Τραμπ

Ο τέως πρόεδρος σε σπάνια συνέντευξη Τύπου από την έπαυλή του στη Φλόριντα ανακοίνωσε ότι τελικά συμφωνεί με το ντιμπέιτ της 10ης Σεπτεμβρίου, ενώ «έριξε» και νέες προτάσεις για τηλεμαχίες, καθώς οι δημοσκοπήσεις δείχνουν άνοδο της Αμερικανίδας αντιπροέδρου

2' 13" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δεσμεύτηκε εκ νέου ως προς τη διεξαγωγή ενός ντιμπέιτ απέναντι στην αντιπρόεδρο Κάμαλα Χάρις, το οποίο, όπως ανακοίνωσε, θα πραγματοποιηθεί στο ABC στις 10 Σεπτεμβρίου, αλλάζοντας στάση στο ζήτημα.

Σε σπάνια συνέντευξη Τύπου από την έπαυλή του στη Φλόριντα, ο Τραμπ τόνισε ότι θα πάρει μέρος και σε συζήτηση στο NBC στις 25 Σεπτεμβρίου και επίσης επανέλαβε την πρόθεσή του να συμμετάσχει σε άλλη κοινή τηλεοπτική εμφάνιση με τη Χάρις στο Fox News στις 4 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, ο τέως πρόεδρος μπέρδεψε τις ημερομηνίες καθώς μιλούσε και αργότερα εκπρόσωπός του προέβη σε διευκρινίσεις.

Η εκστρατεία της Χάρις είχε συμφωνήσει με την πρόταση για ντιμπέιτ στο ABC αμέσως μετά την αποχώρηση του προέδρου Τζο Μπάιντεν από την κούρσα.

Ωστόσο, δεν έχει υπάρξει συμφωνία για το Fox News, παρά τα λεγόμενα του Τραμπ, ούτε για συζήτηση στο NBC News, στην οποία ο τέως πρόεδρος αναφέρθηκε για πρώτη φορά δημοσίως χθες Πέμπτη.

Τι άλλαξε τη στάση του Τραμπ

Οι δηλώσεις του Τραμπ έρχονται τη στιγμή που οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Χάρις βρίσκεται σε τροχιά ανόδου συγκριτικά με τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο.

Ο τέως πρόεδρος έχει ήδη κάνει ένα ντιμπέιτ με τον Μπάιντεν τον Ιούνιο, που εξελίχθηκε σε φιάσκο για τον Αμερικανό πρόεδρο, ο οποίος μετά την καταστροφική πολιτικά εμφάνισή του αναγκάστηκε να αποσυρθεί από την κούρσα.

Ο Τραμπ, που επιχειρεί και πάλι να στρέψει τα φώτα πάνω του, ελπίζει ίσως ότι και πάλι θα καταφέρει με το ντιμπέιτ να ανατρέψει τα δεδομένα. Δήλωσε την Πέμπτη ότι το επιτελείο του επικοινώνησε με τους επικεφαλής των ABC, NBC και Fox News, με τους οποίους είχαν διευθετηθεί λεπτομέρειες σχετικά με τους κανόνες της τηλεμαχίας.

Ανέφερε ακόμη ότι το επιτελείο της Χάρις θα πρέπει να συμφωνήσει με τις προτάσεις του, αν και εκπρόσωπος της Χάρις από την περασμένη εβδομάδα είχε δηλώσει σχετικά με τη συζήτηση στο ABC: «Οποτεδήποτε, οπουδήποτε, δεν υπάρχει πρόβλημα με αυτό εκτός και αν εκείνος δεν θέλει να εμφανιστεί στις 10».

Οι παρουσιαστές του ABC News, Ντέιβιντ Μιούιρ και Λίνσεϊ Ντέιβις, επρόκειτο να συντονίσουν τη συζήτηση, με βάση την αρχική συμφωνία των Τραμπ και Μπάιντεν νωρίτερα το καλοκαίρι.

Ο Τραμπ τόνισε ότι θα επιδιώξει μέσα από το ντιμπέιτ να «ξεκαθαρίσουν τα δεδομένα» απέναντι στη Χάρις, την οποία χαρακτήρισε «υπερβολικά φιλελεύθερη», «καθοδηγούμενη» και «ελάχιστα ικανή».

Παράλληλα κατέκρινε την πολιτική του αντίπαλο για το ότι, όπως ισχυρίστηκε, αποφεύγει τις συνεντεύξεις και τις εμφανίσεις στα Μέσα, ενώ την κατηγόρησε ότι προωθεί καταστροφικές πολιτικές στο Μεταναστευτικό και την οικονομία.

Πρότεινε τέλος να πραγματοποιηθεί και αντιπροεδρικό ντιμπέιτ με συμμετοχή του υποψηφίου του για την αντιπροεδρία, γερουσιαστή του Οχάιο, Τζέι Ντι Βανς, στο CBS. Η πλευρά της Χάρις, μέχρι στιγμής, δεν έχει σχολιάσει.

Με πληροφορίες από Reuters, NYT

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT