Η Λευκωσία διαψεύδει fake news για εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

Η Λευκωσία διαψεύδει fake news για εμπλοκή στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή

«Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή σε οποιαδήποτε σύγκρουση», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναφορές που αναπαράγονται ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ιδίως στην πλατφόρμα X, περί εμπλοκής της Κύπρου στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, μέσω της παροχής στρατιωτικών διευκολύνσεων, διαψεύδει η Λευκωσία.

«Δεν μπορούμε να επιτρέψουμε σε υβριδικές ενέργειες παραπληροφόρησης και διάδοσης ψευδών ειδήσεων να παραπλανήσουν. Η Κύπρος δεν εμπλέκεται σε στρατιωτικές επιχειρήσεις ή σε οποιαδήποτε σύγκρουση», ανέφερε την Παρασκευή σε ανάρτησή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Λετυμπιώτης.

«Η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας και η διευκόλυνση των εκκενώσεων αμάχων είναι αυτό που κάνουμε. Οσοι εναντιώνονται σε τέτοιες ενέργειες είναι ενάντια στο διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με την Καθημερινή Κύπρου, οι αναφορές στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περί κυπριακής στρατιωτικής εμπλοκής στη Μέση Ανατολή και κυρίως δημοσιεύματα για την κάθοδο αμερικανικού πολεμικού πλοίου στη Λεμεσό, προκάλεσαν ένταση μεταξύ της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη και του ΑΚΕΛ.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή του το ΑΚΕΛ ανέφερε πως η κυβέρνηση οφείλει να αναλογιστεί τους κινδύνους από τη συνεχιζόμενη συγκέντρωση ξένων στρατιωτικών δυνάμεων, προσθέτοντας ότι έτσι η Κύπρος καθίσταται «μέρος του προβλήματος».

Απαντώντας στην ανακοίνωση του ΑΚΕΛ, ο κ. Λετυμπιώτης σημείωσε πως «η κρισιμότητα των στιγμών επιβάλλει σοβαρότητα και νηφαλιότητα. Ο ωφέλιμος ανθρωπιστικός ρόλος της χώρας μας τυγχάνει αναγνώρισης διεθνώς. Θα αναμέναμε από το ΑΚΕΛ να μην υιοθετεί αβίαστα εσφαλμένες απόψεις που στοχεύουν να βλάψουν τη χώρα μας».

«Ως Κυπριακή Δημοκρατία παραμένουμε μέρος της λύσης και όχι μέρος του προβλήματος και αυτό το αναγνωρίζει η διεθνής κοινότητα. Αν αυτό που πραγματικά μας ενδιαφέρει είναι η διαφύλαξη και η προστασία της χώρας μας, αυτό θα πρέπει να αντικατοπτρίζεται και στο ωφέλιμο των δημόσιών μας τοποθετήσεων», πρόσθεσε.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT