Υεμένη: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων

Υεμένη: Επίθεση σε δεξαμενόπλοιο ελληνικών συμφερόντων

Το δεξαμενόπλοιο που διαχειρίζεται η Delta Tankers με έδρα την Αθήνα, ανέφερε διαδοχικές επιθέσεις, μεταξύ άλλων, με ρουκέτα, πύραυλο και μη επανδρωμένο σκάφος. «Το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του», σύμφωνα με την εταιρεία

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ασφαλές παραμένει το πλοίο και το πλήρωμα του υπό ελληνική διαχείριση δεξαμενόπλοιου Delta Blue, το οποίο δέχθηκε επίθεση από τους Χούθι της Υεμένης.

Οπως ανακοίνωσε η βρετανική υπηρεσία Maritime Trade Operations, το δεξαμενόπλοιο, με σημαία Λιβερίας, ανέφερε διαδοχικές επιθέσεις, κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ωρου, στα ανοικτά του λιμανιού της Μόκα, στην Υεμένη.

Την Πέμπτη, ο καπετάνιος του Delta Blue ανέφερε ότι δύο μικρά σκάφη προσέγγισαν το δεξαμενόπλοιο και εκτόξευσαν εναντίον του ρουκέτα η οποία εξερράγη σε κοντινή απόσταση. Το συμβάν σημειώθηκε περίπου 45 ναυτικά μίλια νότια της Μόκα.

Σύμφωνα με την UKMTO, σε καθένα από τα δύο σκάφη επέβαιναν τέσσερα άτομα, ενώ λίγες ώρες αργότερα το Delta Blue δέχθηκε επίθεση και με πύραυλο. Οπως ανέφερε δε η UKMTO την Παρασκευή, το πλοίο είχε αναφέρει ακόμα μία επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος.

Ερωτηθείσα σχετικά με τα περιστατικά, η Delta Tankers, με έδρα την Αθήνα, δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ότι το πλήρωμα και το πλοίο είναι ασφαλή. «Το πλοίο συνεχίζει κανονικά το ταξίδι του», ανέφερε ο διαχειριστής του Delta Blue.

Σημειώνεται πως νωρίτερα, οι Χούθι δήλωσαν ότι επιτέθηκαν σε ένα επίσης ελληνικών συμφερόντων πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στην Ερυθρά Θάλασσα, καθώς και σε δύο αμερικανικά αντιτορπιλικά στον Κόλπο του Αντεν.

Οι εν λόγω επιθέσεις δεν επιβεβαιώθηκαν από την αμερικανική στρατιωτική διοίκηση στη Μέση Ανατολή ή τον διαχειριστή του πλοίου, ο οποίος δήλωσε ότι το πλοίο και το πλήρωμά του ήταν ασφαλή.

Πηγή: Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT