Βρετανία: Παρέμβαση του βασιλιά Καρόλου για τα επεισόδια

Βρετανία: Παρέμβαση του βασιλιά Καρόλου για τα επεισόδια

Ο Βρετανός μονάρχης ευχαρίστησε την αστυνομία για τη συνεισφορά της στην «αποκατάσταση της ειρήνης» και χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφία των πολιτών στάθηκε απέναντι «στην επιθετικότητα και εγκληματικότητα λίγων»

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση από την έναρξη των ταραχών με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η Μεγάλη Βρετανία, προχώρησε ο βασιλιάς Κάρολος.

Από τη Σκωτία όπου βρίσκεται, ο Βρετανός μονάρχης πραγματοποίησε τηλεφωνικές συνομιλίες το βράδυ της Παρασκευής με τον πρωθυπουργό Κιρ Στάρμερ και τους επικεφαλής της αστυνομίας, σχετικά με τα επεισόδια.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του Μπάκιγχαμ, ο βασιλιάς ευχαρίστησε την αστυνομία και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης για τη συνεισφορά τους στην «αποκατάσταση της ειρήνης».

Παράλληλα, χαιρέτισε τον τρόπο με τον οποίο η πλειοψηφία των πολιτών στάθηκε, με «κοινοτικό πνεύμα» και «συμπόνια», απέναντι «στην επιθετικότητα και εγκληματικότητα λίγων».

Ο βασιλιάς Κάρολος διατηρεί την ελπίδα και την πίστη του ότι οι αξίες του αμοιβαίου σεβασμού και της κατανόησης «θα συνεχίσουν να ενισχύουν και να ενώνουν το έθνος», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του παλατιού.  

Υπενθυμίζεται πως χιλιάδες αστυνομικοί παραμένουν σε επιφυλακή και αυτό το Σαββατοκύριακο, σε περίπτωση που επαναληφθούν βίαια επεισόδια.

Οι ταραχές, σε ολόκληρη τη χώρα, ξέσπασαν μετά από αναρτήσεις στο διαδίκτυο που αντιμετώπιζαν ψευδώς τον ύποπτο για τη δολοφονία τριών κοριτσιών, σε επίθεση με μαχαίρι στις 29 Ιουλίου, ως ισλαμιστή μετανάστη.

Σύμφωνα με το BBC, δεν αναμένεται άμεσα κάποια επίσκεψη του βασιλιά στις περιοχές που επλήγησαν από τις ταραχές και μέχρι τα επεισόδια να τελειώσουν οριστικά, καθώς η αντιμετώπιση τους θεωρείται ευθύνη της κυβέρνησης και όχι του πολιτικά ουδέτερου μονάρχη.

Με πληροφορίες από Reuters, BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT