Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο

Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο

Το σημερινό συγκαταλέγεται στα πιο πολύνεκρα πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στον παλαιστινιακό θύλακο

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς, στην εξουσία στη Λωρίδα της Γάζας από το 2007, κατήγγειλε σήμερα την «επικίνδυνη κλιμάκωση» του πολέμου που διεξάγουν οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ για 309η ημέρα στον πολιορκημένο θύλακο, μερικές ώρες μετά τους τρεις βομβαρδισμούς σε σχολείο σήμερα το πρωί οι οποίοι στοίχισαν τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους.

Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο-1

«Η σφαγή στο σχολείο ατ Τάμπιν (…) είναι φρικτό έγκλημα» κι αντιπροσωπεύει «επικίνδυνη κλιμάκωση», ανέφερε η Χαμάς σε ανακοίνωσή της.

Το σημερινό συγκαταλέγεται στα πιο πολύνεκρα πλήγματα που έχουν εξαπολυθεί από τις ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις στη Λωρίδα της Γάζας από την 7η Οκτωβρίου, όταν ξέσπασε ο πόλεμος, με έναυσμα την άνευ προηγουμένου έφοδο του στρατιωτικού βραχίονα του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας.

Τι υποστηρίζουν οι ισραηλινές δυνάμεις

Από την πλευρά τους, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις υποστήριξαν σήμερα ότι στο σχολείο βρίσκονταν περίπου είκοσι μαχητές των οργανώσεων Χαμάς και Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

Το σχολικό κτιριακό συγκρότημα και το τζαμί «που επλήγη στο εσωτερικό του» αποτελούσαν «ενεργή στρατιωτική εγκατάσταση της Χαμάς και του Παλαιστινιακού Ισλαμικού Τζιχάντ», διαβεβαίωσε ο αντισυνταγματάρχης Ναντάβ Σοσάνι μέσω X.

Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο-2

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ακόμη ότι ο αριθμός των απωλειών που ανακοίνωσε η υπηρεσία ενημέρωσης της Χαμάς «δεν ευθυγραμμίζεται» με τις πληροφορίες του ισραηλινού στρατού, ούτε το γεγονός πως χρησιμοποιήθηκε πυρομαχικό ακριβείας.

Πληροφορίες για περισσότερους από 100 νεκρούς

Υπενθυμίζεται ότι το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA μετέδωσε ότι περισσότεροι από 100 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και δεκάδες άλλοι τραυματίστηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του σχολείου που είχε μετατραπεί σε κέντρο υποδοχής εκτοπισμένων.

Χαμάς: «Επικίνδυνη κλιμάκωση» ο ισραηλινός βομβαρδισμός στο σχολείο-3

Σύμφωνα με την υπηρεσία ενημέρωσης της κυβέρνησης της Χαμάς στον παλαιστινιακό θύλακο, που επικαλέστηκε το WAFA, ο βομβαρδισμός «στοχοποίησε εκτοπισμένους που έκαναν την πρωινή προσευχή», στοιχείο που εξηγεί «τον αριθμό των θυμάτων».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT