Η Χεζμπολάχ απομάκρυνε και την πολιτική της ηγεσία από την έδρα της στη Βηρυτό

Η Χεζμπολάχ απομάκρυνε και την πολιτική της ηγεσία από την έδρα της στη Βηρυτό

Σύμφωνα αναφορές στα Μέσα του Λιβάνου, η Χεζμπολάχ «προετοιμάζεται για το χειρότερο» όσον αφορά την αντίδραση του Ισραήλ εάν δεχθεί επίθεση από την οργάνωση που υποστηρίζεται από το Ιράν

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα λιβανέζικα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου απομάκρυνε την ηγεσία της από την έδρα της στη Βηρυτό.

Νωρίτερα αυτό τον μήνα, μετά τη δολοφονία του κορυφαίου στρατιωτικού διοικητή της Χεζμπολάχ Φουάντ Σουκρ στη Βηρυτό και του ηγέτη της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη, υπήρξαν αναφορές ότι η οργάνωση είχε προχωρήσει σε μετακίνηση των ανώτερων στελεχών της μακριά από το προπύργιό της στη Βηρυτό, εν αναμονή πιθανών ισραηλινών χτυπημάτων.

«Προετοιμάζεται για το χειρότερο»

Πλέον, όμως, το λιβανέζικο ειδησεογραφικό πρακτορείο Al Joumhouria αναφέρει ότι η Χεζμπολάχ έχει μετακινήσει το σύνολο της ηγεσίας από τη Βηρυτό, περιλαμβανομένης της πολιτικής της πτέρυγας.

Η κίνηση έρχεται καθώς η Χεζμπολάχ απειλεί το Ισραήλ με απάντηση αντιποίνων για τη δολοφονία του Σουκρ και, σύμφωνα με το δημοσίευμα, δείχνει ότι «προετοιμάζεται για το χειρότερο» όσον αφορά την αντίδραση του Ισραήλ εάν εκείνο δεχθεί επίθεση από την ομάδα που υποστηρίζεται από το Ιράν.

Με πληροφορίες από Times of Israel

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT