Λιβύη: Η Τουρκία ανέπτυξε νέο σύστημα αεράμυνας στη βάση Βατίγιε

Λιβύη: Η Τουρκία ανέπτυξε νέο σύστημα αεράμυνας στη βάση Βατίγιε

Το σύστημα HİSAR O 100 αντικαθιστά το σύστημα πυραύλων αεράμυνας υψηλού υψομέτρου MIM-23 HAWK

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το πιο σύγχρονο σύστημα HİSAR O 100 ανέπτυξε ο τουρκικός στρατός στην αεροπορική βάση Βατίγιε της Λιβύης, αντικαθιστώντας το σύστημα πυραύλων αεράμυνας υψηλού υψομέτρου MIM-23 HAWK.

Το πυραυλικό σύστημα αεράμυνας υψηλού υψομέτρου MIM-23 HAWK, γνωστό ως το σύστημα πυραύλων εδάφους-αέρος χαμηλού-μεσαίου υψομέτρου παντός καιρού που αναπτύχθηκε από την αμερικανική Raytheon, παραχωρήθηκε στην κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης από την Αγκυρα στο πλαίσιο του πακέτου στρατιωτικής βοήθειας.

Το Military Africa, ένας ιστότοπος που ειδικεύεται σε θέματα άμυνας και στρατιωτικών συστημάτων, σημείωσε ότι χάρη στο MIM-23 HAWK, πολλά μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα (UAV) και ελικόπτερα εξουδετερώθηκαν κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων της κυβέρνησης εθνικής ενότητας με τις δυνάμεις του εθνικού στρατού της Λιβύης το 2019 και το 2020.

Το Military Africa ανέφερε επίσης ότι στην ίδια βάση αναπτύχθηκε και το σύστημα ραντάρ AN/MPQ-64, το οποίο συμβάλλει στην ανίχνευση, τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση, την ταξινόμηση και την αναφορά εναέριων απειλών, συμπεριλαμβανομένων ελικοπτέρων, αεροσκαφών επίθεσης υψηλής ταχύτητας, πυραύλων και UAV.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT