«Η Ουκρανία ελέγχει 28 ρωσικούς οικισμούς»

«Η Ουκρανία ελέγχει 28 ρωσικούς οικισμούς»

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κυβερνήτης της ρωσικής περιοχής του Κουρσκ, Αλεξέι Σμιρνόφ, δήλωσε τη Δευτέρα ότι η Ουκρανία ελέγχει 28 οικισμούς στην παραμεθόρια επαρχία.

Οπως είπε, οι ουκρανικές δυνάμεις έχουν προχωρήσει σε βάθος 12 χιλιομέτρων εντός του ρωσικού εδάφους, κατά τη διάρκεια της εισβολής που άρχισε στις 6 Αυγούστου.

Ρωσικά κρατικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι ο Σμιρνόφ ανέφερε χρήση βλημάτων που περιείχαν χημικά όπλα από τις ουκρανικές δυνάμεις, κατά τη διάρκεια της εισβολής.

Δεν είναι σαφές αν ο Σμιρνόφ παρουσίασε αποδεικτικά στοιχεία για να στηρίξει τον ισχυρισμό του, τον οποίο το πρακτορείο Reuters δεν είναι σε θέση να επαληθεύσει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τουλάχιστον 12 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους και 121 έχουν τραυματιστεί, από την έναρξη της εισβολής.

Κατά τη διάρκεια διαδικτυακής ενημέρωσης στον Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Σμιρνόφ φέρεται να ανέφερε πως περίπου 120.000 πολίτες έχουν υποχρεωθεί να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και ακόμα 60.000 αναμένεται να το κάνουν σύντομα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT