Σολτς: Καλεί τον Ιρανό πρόεδρο να «κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση»

Σολτς: Καλεί τον Ιρανό πρόεδρο να «κάνει τα πάντα για να αποφευχθεί μια κλιμάκωση»

Κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας, ο Γερμανός καγκελάριος «υπογράμμισε πως έχει έρθει η στιγμή να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και για την απελευθέρωση των ομήρων»

32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εκκληση στον Ιρανό πρόεδρο, Μασούντ Πεζεσκιάν, απηύθυνε τη Δευτέρα ο καγκελάριος της Γερμανίας, Oλαφ Σολτς, ζητώντας να «κάνει τα πάντα προκειμένου να αποφευχθεί μια στρατιωτική κλιμάκωση» στη Μέση Ανατολή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Βερολίνο, ο Γερμανός καγκελάριος, στη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας, «υπογράμμισε πως έχει έρθει η στιγμή να οριστικοποιηθεί μια συμφωνία για κατάπαυση του πυρός και για την απελευθέρωση των ομήρων στη Λωρίδα της Γάζας».

Ο κύκλος της βίας στη Μέση Ανατολή πρέπει «να σπάσει» άμεσα, καθώς οποιαδήποτε άλλη πορεία θα οδηγούσε σε ανυπολόγιστο κίνδυνο τις χώρες και τους ανθρώπους στην περιοχή, φέρεται να δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος στον Ιρανό πρόεδρο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT