Γάζα: Τηλεφωνική συνομιλία Φιντάν και Μπλίνκεν

Γάζα: Τηλεφωνική συνομιλία Φιντάν και Μπλίνκεν

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του τουρκικού ΥΠΕΞ, κατά τη διάρκεια της συνομιλίας συζητήθηκαν η διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αμερικανό ΥΠΕΞ, Αντονι Μπλίνκεν, με βασικό αντικείμενο τον πόλεμο στη Γάζα και την ένταση στη Μέση Ανατολή, είχε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Χακάν Φιντάν.

Σε γραπτή δήλωσή του, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών, Οντζού Κετσελί, ανέφερε πως «κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία έγινε κατόπιν αιτήματος της αμερικανικής πλευράς, συζητήθηκαν η διαπραγματευτική διαδικασία μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή».

Σύμφωνα με τη δήλωση, ο Χακάν Φιντάν αναφέρθηκε στον «μαρτυρικό» θάνατο του επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια, τονίζοντας πως «οι συνεχιζόμενες σφαγές Παλαιστινίων έδειξαν για άλλη μια φορά ότι το Ισραήλ δεν είναι πρόθυμο να εργαστεί για την ειρήνη».

Παράλληλα, σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, ο Τούρκος ΥΠΕΞ υποστήριξε ότι η Χαμάς έχει επιδείξει «εποικοδομητική στάση» όσον αφορά στην κατάπαυση πυρός, προσθέτοντας πως πρέπει να ασκηθεί πίεση στην ισραηλινή κυβέρνηση προς αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο Χακάν Φιντάν δήλωσε ότι η αυξανόμενη ένταση στην περιοχή είναι ανησυχητική και ότι «το Ισραήλ θα πρέπει να απέχει από προκλητικά βήματα που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω κλιμάκωση της σύγκρουσης».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT