Eurovision: Ολοκληρώθηκε η έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή

Eurovision: Ολοκληρώθηκε η έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή

Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν ότι κλείνουν την έρευνα σε βάρος του Γιόουστ Κλάιν, έπειτα από την καταγγελία σε βάρος του από γυναίκα μέλος της ομάδας παραγωγής. Το σχόλιο της EBU

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σουηδοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν τη Δευτέρα ότι κλείνουν την έρευνα σε βάρος του Ολλανδού τραγουδιστή, Γιόουστ Κλάιν, ο οποίος αποβλήθηκε από τον διαγωνισμό της Eurovision, έπειτα από την καταγγελία σε βάρος του από μια γυναίκα, μέλος της ομάδας παραγωγής.

Ο 26χρονς Κλάιν, με το τραγούδι «Europapa», αρχικά είχε θεωρηθεί ως ένα από τα φαβορί του ετήσιου διαγωνισμού, ο οποίος διεξήχθη τον περασμένο Μάιο στη σουηδική πόλη Μάλμε.

«Η έρευνα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ο άνδρας έκανε μια κίνηση με αποτέλεσμα να χτυπήσει την κάμερα της γυναίκας. Η πορεία των γεγονότων ήταν ταχεία και έγινε αντιληπτή με διαφορετικό τρόπο από τους αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού», αναφέρει η Εισαγγελική Αρχή της Σουηδίας σε σχετική ανακοίνωση.

«Σήμερα τερμάτισα την έρευνα, διότι δεν μπορώ να αποδείξω ότι η ενέργεια ήταν ικανή να προκαλέσει σοβαρό φόβο ή ότι ο άνδρας είχε οποιαδήποτε τέτοια πρόθεση», δήλωσε ο εισαγγελέας Φρέντρικ Γιόνσον.

Από την πλευρά της, η διοργανώτρια του διαγωνισμού Ευρωπαϊκή Ενωση Ραδιοτηλεόρασης (EBU), ανέφερε πως εμμένει στην απόφασή της να αποκλείσει τον Κλάιν και ότι αυτό δεν σχετίζεται με την αστυνομική έρευνα.

«Οπως όλοι οι υπεύθυνοι εργοδότες, δεν ανεχόμαστε ανάρμοστες συμπεριφορές και θα απαντάμε πάντα σε κάθε θέμα που προκύπτει στον χώρο εργασίας και μας αναφέρεται», δήλωσε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της EBU, Ζαν Φιλίπ ντε Τεντέρ.

Μιλώντας στο ολλανδικό πρακτορείο ειδήσεων ANP, ο μάνατζερ του Κλάιν σημείωσε πως «εμείς, ως ομάδα, είμαστε απίστευτα χαρούμενοι και ανακουφισμένοι ότι αυτή η περίοδος αβεβαιότητας πλέον τελείωσε. Εντέλει, μπορούμε να το φωνάξουμε: δεν υπήρχε ποτέ λόγος για αυτήν την υπόθεση».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT