Κομισιόν: Σε επιφυλακή για την αποστολή περαιτέρω πυροσβεστικών δυνάμεων στην Ελλάδα

Κομισιόν: Σε επιφυλακή για την αποστολή περαιτέρω πυροσβεστικών δυνάμεων στην Ελλάδα

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια» τόνισε εκπρόσωπος της Επιτροπής

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι ευρωπαϊκές αρχές, προκειμένου να συνδράμουν με περαιτέρω δυνάμεις στην κατάσβεση των πυρκαγιών στην Αττική, σε περίπτωση που χρειαστεί.

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να παράσχουμε περαιτέρω βοήθεια» τόνισε εκπρόσωπος της Κομισιόν. Σήμερα, άλλωστε, αναμένεται να φτάσουν συνολικά στη χώρα μας για βοήθεια μέσω του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας δυνάμεις από την Γαλλία, την Ιταλία, την Σερβία, την Τσεχία, την Τουρκία και την Ρουμανία.

Σε διευκρινιστική ερώτηση της «Κ» σχετικά με το πότε κατατέθηκε από την Αθήνα το αίτημα για ενεργοποίηση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας για την παροχή συνδρομής στη χώρα μας, ο εκπρόσωπος της Κομισιόν Μπάλας Ουζβάρι σημείωσε ότι έγινε ξημερώματα Δευτέρας. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι το αίτημα κατατέθηκε στις 2.47 (ώρα Ελλάδας), 1.47 (ώρα κεντρικής Ευρώπης).

«Όσον αφορά τις τελευταίες δασικές πυρκαγιές στην Αττική, ενεργοποιήθηκε ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας της ΕΕ κατόπιν αιτήματος των ελληνικών αρχών» τόνισε η Κομισιόν σε ανακοίνωσή της και διευκρίνισε ότι αφορά: την αποστολή δύο Canadair από την Ιταλία, που αποτελούν μέρος του στόλου προς διάθεση σε κράτη μέλη μέσω του ευρωπαϊκού μηχανισμού, καθώς και ενός ελικοπτέρου από τη Γαλλία, αλλά και ομάδας πυροσβεστών από την Τσεχία και την Ρουμανία.

Στο μεταξύ, η Γαλλία αποφάσισε χθες να αποστείλει επιπλέον 180 πυροσβέστες και 55 φορτηγά στην Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, Ζεράλ Ντεμαρμέν.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε ένα ελικόπτερο, 180 πυροσβέστες και 55 φορτηγά που φεύγουν για την Ελλάδα» ανέφερε ο Γάλλος, υπηρεσιακός υπουργός.

Ο ίδιος έσπευσε, πάντως, να διευκρινίσει ότι δεν αποδυναμώνονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις της Γαλλίας. «Είμαστε πλήρως εξοπλισμένοι για να αντιμετωπίσουμε πιθανές πυρκαγιές το Σαββατοκύριακο του Δεκαπενταύγουστου» είπε χαρακτηριστικά. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT