Βρετανία: Για απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Βρετανία: Για απόπειρα δολοφονίας κατηγορείται ο ύποπτος για την επίθεση με μαχαίρι στο Λονδίνο

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, προσθέτοντας πως ο ύποπτος και το θύμα δεν γνωρίζονταν

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες για απόπειρα δολοφονίας απαγγέλθηκαν σε βάρος 32χρονου που μαχαίρωσε 11χρονο κορίτσι στην πλατεία Λέστερ στο κέντρο του Λονδίνου, ανέφερε σήμερα Τρίτη σε ανακοίνωσή της η βρετανική Αστυνομία. Ο Ιοάν Πιντάρου κατηγορείται επίσης για οπλοκατοχή.

Εντεκάχρονο κορίτσι τραυματίστηκε σοβαρά κατά το επεισόδιο που σημειώθηκε χθες, Δευτέρα, λίγο μετά τις 11:30 (τοπική ώρα, 13:30 ώρα Ελλάδας) στην πλατεία Λέστερ, αλλά η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Αρχικά είχε θεωρηθεί ότι είχε τραυματιστεί και η 34χρονη μητέρα του κοριτσιού. Ωστόσο, αργότερα επιβεβαιώθηκε πως το αίμα επάνω της ήταν από τα τραύματα της κόρης της και όχι δικό της, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Δεν θεωρείται πιθανό το σενάριο τρομοκρατικής επίθεσης

Η αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν θεωρεί πιθανό το σενάριο της τρομοκρατικής επίθεσης, προσθέτοντας πως ο ύποπτος και το θύμα δεν γνωρίζονταν.

Η αστυνομία υπογράμμισε στην ανακοίνωσή της το θάρρος εργαζομένων σε καταστήματα της περιοχής, οι οποίοι επενέβησαν για να προστατεύσουν το παιδί και να θέσουν υπό έλεγχο τον δράστη.

Ο Αμπντουλάχ, εργαζόμενος σε ιδιωτική εταιρεία ασφαλείας, είπε πως επενέβη αφού «άκουσε κραυγή» και είδε άνδρα να επιτίθεται στο παιδί: «Πήδηξα πάνω του, έπιασα το χέρι του που δεν κρατούσε το μαχαίρι και τον έριξα καταγής», εξήγησε μιλώντας στο πρακτορείο PA.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ – ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT