Μπανγκλαντές: Ερευνα σε βάρος της τέως πρωθυπουργού

Μπανγκλαντές: Ερευνα σε βάρος της τέως πρωθυπουργού

Η Σεΐχ Χασίνα παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα νωρίτερα αυτό τον μήνα, καταφεύγοντας στην Ινδία μετά τα βίαια επεισόδια που αποσταθεροποίησαν την κυβέρνησή της

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα έχει ξεκινήσει σε βάρος της πρώην πρωθυπουργού του Μπανγκλαντές Σεΐχ Χασίνα για τη δολοφονία άνδρα από την αστυνομία κατά τη διάρκεια των ταραχών που ξέσπασαν στη χώρα τον Ιούλιο.

Αλλα έξι κορυφαία στελέχη της κυβέρνησής της ερευνώνται επίσης για τον ρόλο τους στην καταστολή των ταραχών στην πρωτεύουσα Ντάκα που διήρκησαν ένα μήνα.

Η Χασίνα παραιτήθηκε και εγκατέλειψε τη χώρα νωρίτερα αυτό τον μήνα, καταφεύγοντας στην Ινδία μετά τα βίαια επεισόδια που αποσταθεροποίησαν την κυβέρνηση.

Πάνω από 400 νεκροί

Περισσότεροι από 400 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια των διαδηλώσεων κατά της Χασίνα, όπου πρωτοστάτησαν φοιτητές. Πολλοί, σύμφωνα με καταγγελίες, δέχτηκαν αστυνομικά πυρά, με δική της εντολή.

Η υπόθεση σε βάρος της τέως πρωθυπουργού αφορά τον θάνατο του Αμπού Σαέντ, εμπόρου, ο οποίος πυροβολήθηκε στο κεφάλι τη στιγμή που διέσχιζε δρόμο, ενώ φοιτητές πραγματοποιούσαν ειρηνική διαμαρτυρία και η αστυνομία άρχισε να πυροβολεί αδιακρίτως εναντίον του πλήθους.

Ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Γεφυρών Ομπαϊντούλ Κουαντέρ είναι μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών που έχουν ερευνώνται από τις Αρχές.

Με πληροφορίες από BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT