Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών λόγω κατολίσθησης

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών λόγω κατολίσθησης

Η κατολίσθηση στη χωματερή, από την οποία βιοπορίζεται πλήθος ανθρώπων, προκλήθηκε από σφοδρές βροχοπτώσεις. Τα σωστικά συνεργεία δεν ελπίζουν να βρουν επιζώντες.

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σπίτια, ζώα και άνθρωποι έχουν θαφτεί κάτω από τόνους σκουπιδιών έξω από την Καμπάλα, την πρωτεύουσα της Ουγκάντα, εξαιτίας κατολίσθησης σε χωματερή που προκλήθηκε την Κυριακή έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, τουλάχιστον 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και τα σωστικά συνεργεία δεν πιστεύουν πλέον ότι θα μπορέσουν να βρουν επιζώντες κάτω από τα βουνά των απορριμμάτων.

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών λόγω κατολίσθησης-1
Αναζήτηση εγκλωβισμένων στα βουνά των σκουπιδιών / AP Photo/Hajarah Nalwadda 

Κάτω από τους τόνους σκουπιδιών της τεράστιας χωματερής της Καμπάλα έχουν βρεθεί μέχρι στιγμής μόνο νεκροί.

Η χωματερή δημιουργήθηκε το 1996 και έκτοτε υποδέχεται το σύνολο σχεδόν των σκουπιδιών της πρωτεύουσας της Ουγκάντα. Πλήθος ανθρώπων ζει και βιοπορίζεται εκεί αναζητώντας στα σκουπίδια κάτι που θα μπορούσε να πουληθεί.

Ουγκάντα: Τουλάχιστον 25 άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από βουνά σκουπιδιών λόγω κατολίσθησης-2
Κάτοικοι της περιοχής παρακολουθούν τις έρευνες των σωστικών συνεργείων / AP Photo/Hajarah Nalwadda

Μετά την καταστροφή, οι αρχές ανακοίνωσαν ότι θα δημιουργηθεί περιμετρικά της χωματερής ζώνη προστασίας. Περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τα καταλύματά τους στην περιφέρεια της χωματερής μετά την κατολίσθηση.

Ο πρόεδρος της χώρας, Γιογουέρι Μουσεβένι, διέταξε τις ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας να συμμετάσχουν στις έρευνες, ενώ αναρωτήθηκε «ποιος είναι αυτός που επέτρεψε στους ανθρώπους αυτούς να κατοικούν κοντά σε μία τόσο εν δυνάμει τοξική και επικίνδυνη τοποθεσία».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT