Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσιγκτον δεν εμπλέκεται στην ουκρανική εισβολή στη Ρωσία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Η Ουάσιγκτον δεν εμπλέκεται στην ουκρανική εισβολή στη Ρωσία

47" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν εμπλέκονται σε καμία πτυχή σχεδιασμού ή προετοιμασίας της ουκρανικής εισβολής στη Ρωσία, δήλωσε σε δημοσιογράφους ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Βεντάντ Πατέλ

Η Ουκρανία αιφνιδίασε τη Μόσχα στέλνοντας την προηγούμενη εβδομάδα χιλιάδες στρατιώτες στη ρωσική περιοχή Κουρσκ, σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση κατά την οποία το Κίεβο λέει ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν 1.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα εδάφους, που συνιστούν τη μεγαλύτερη επιτυχία τους από την έναρξη του πολέμου.

«Να εξαναγκαστεί η Ρωσία να συμμετάσχει σε διαπραγματεύσεις»

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχαΐλο Ποντολιάκ δήλωσε ότι η Ρωσία πρέπει να αναγκαστεί να συμμετάσχει σε μια ειρηνευτική σύνοδο, αφού δεν θα το έκανε οικειοθελώς.

Μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, ο Ποντολιάκ είπε ότι μια από τις μεθόδους εξαναγκασμού είναι οι ενέργειες στο πεδίο της μάχης, αναφερόμενος στην άνευ προηγουμένου εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

«Οι απλές εκκλήσεις προς τη Ρωσία δεν έχουν αποτέλεσμα, μόνο ένα σύνολο εργαλείων εξαναγκασμού θα έχει», πρόσθεσε. 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT