Ερευνα για σαμποτάζ σε γερμανική στρατιωτική βάση

Ερευνα για σαμποτάζ σε γερμανική στρατιωτική βάση

Η γερμανική αστυνομία, η στρατιωτική αστυνομία και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών MAD της χώρας διεξάγουν έρευνα για την υπόθεση

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Γερμανική στρατιωτική βάση δίπλα στο αεροδρόμιο της Κολωνίας ελέγχεται και χιλιάδες στρατιώτες που εργάζονται εκεί ενημερώθηκαν να μην πίνουν νερό από τη βρύση, καθώς οι Αρχές διεξάγουν έρευνα για πιθανή πράξη δολιοφθοράς, αναφέρει το περιοδικό Spiegel σήμερα Τετάρτη.

Το νερό της βρύσης στη βάση, όπου εργάζονται 4.300 στρατιωτικοί και 1.200 πολιτικοί υπάλληλοι ενδέχεται να έχει μολυνθεί, έπειτα από εισβολή στις εγκαταστάσεις, οι οποίες συνορεύουν με το αεροδρόμιο της Κολωνίας, αναφέρει το περιοδικό, προσθέτοντας ότι η αστυνομία, η στρατιωτική αστυνομία και η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών MAD εξετάζουν την υπόθεση.

Τα αεροσκάφη του καγκελαρίου

Στη βάση βρίσκεται ο στόλος των στρατιωτικών αεροσκαφών που χρησιμοποιούνται για τα ταξίδια του καγκελάριου Ολαφ Σολτς και των υπουργών του.

Το υπουργείο Αμυνας στο Βερολίνο και η υπηρεσία στρατιωτικών πληροφοριών MAD δεν ήταν άμεσα διαθέσιμα για σχόλια. Η αστυνομία της Κολωνίας ανέφερε ότι δεν μπορούσε να σχολιάσει.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT