Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία – Ερευνες για τους πιλότους

Σύγκρουση Rafale στη Γαλλία – Ερευνες για τους πιλότους

Ο πιλότος που κυβερνούσε το μαχητικό μόνος του έχει εντοπιστεί. Η έρευνα για το πλήρωμα του άλλου αεροσκάφους βρίσκεται σε εξέλιξη

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο μαχητικά αεροσκάφη Rafale συγκρούστηκαν στον αέρα στη βορειοανατολική Γαλλία, και συνετρίβησαν στο έδαφος. 

Ο πιλότος του ενός αεροσκάφους πρόλαβε και εκτοξεύθηκε με τον ειδικό μηχανισμό, έχει βρεθεί και είναι ασφαλής, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας Σεμπαστιάν Λεκορνί σε ανάρτησή του στο X.

Η γαλλική Πολεμική Αεροπορία ενημέρωσε ότι στο δεύτερο αεροσκάφος βρίσκονταν ένας εκπαιδευτής και ένας εκπαιδευόμενος πιλότος. Η έρευνα για τον εντοπισμό τους είναι σε εξέλιξη με τη συμμετοχή δυνάμεων του στρατού, αλλά και της αστυνομίας. Προς το παρόν έχουν χαρακτηριστεί «αγνοούμενοι».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, άκουσαν τα αεροσκάφη να πετούν από πάνω τους και άκουσαν μια μεγάλη έκρηξη. Στη συνέχεια τα αεροσκάφη πήραν φωτιά και κατέπεσαν στο έδαφος. Η ευρύτερη περιοχή του δυστυχήματος έχει αποκλειστεί από την αστυνομία ενώ οι αρχές έχουν δώσει στη δημοσιότητα τηλεφωνικές γραμμές για να συγκεντρώσουν μαρτυρίες για το περιστατικό.

Η σύγκρουση συνέβη στο Κολομπί Λε Μπελ, μια πόλη στη βορειοανατολική Γαλλία, σύμφωνα με τη νομαρχία. Τα δύο αεροσκάφη προέρχονταν από την αεροπορική βάση Saint-Dizier, δήλωσε ο Λεκορνί.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT