Ισραήλ: «Εχουμε εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες»

Ισραήλ: «Εχουμε εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες»

Δεν διευκρινίζεται εάν η λέξη «εξόντωση» αφορά μόνο όσους έχουν σκοτωθεί ή αν περιλαμβάνει και όσους έχουν αιχμαλωτιστεί ή τραυματιστεί

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων δήλωσε ότι οι στρατιώτες των IDF «έχουν εξοντώσει περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες» στη Γάζα, όπου ο πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς εισήλθε στον 11o μήνα.

«Οι δυνάμεις μας συνεχίζουν να μάχονται στη Γάζα. Εχουμε εξοντώσει μέχρι τώρα περισσότερους από 17.000 τρομοκράτες», δήλωσε την Πέμπτη ο υποναύαρχος Ντάνιελ Χαγκάρι.

Το πρακτορείο Reuters επισημαίνει πως οι ένοπλες δυνάμεις του Ισραήλ αρνήθηκαν να διευκρινίσουν εάν η λέξη «εξόντωσαν» αναφέρεται μόνο σε άτομα που έχουν σκοτωθεί, ή αν περιλαμβάνει και όσους έχουν αιχμαλωτιστεί ή τραυματιστεί.

Από την πλευρά του, το Γαλλικό Πρακτορείο επισημαίνει ότι ο αριθμός αυτός είναι αδύνατο να επαληθευθεί και πως η Χαμάς αρνείται να γνωστοποιήσει τις απώλειές της.

Νωρίτερα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας που ελέγχει η Χαμάς, ανακοίνωσε 40.005 νεκρούς από την αρχή του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, χωρίς να κανει διάκριση ανάμεσα σε νεκρούς αμάχους και νεκρούς ενόπλους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT