Μάθιου Πέρι: Διώξεις σε πέντε άτομα για τον θάνατό του – Ανάμεσά τους ο προσωπικός του βοηθός και δύο γιατροί

Μάθιου Πέρι: Διώξεις σε πέντε άτομα για τον θάνατό του – Ανάμεσά τους ο προσωπικός του βοηθός και δύο γιατροί

«Η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια του Μάθιου Πέρι με μεγάλες ποσότητες κεταμίνης», ανέφερε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κατηγορίες σε πέντε άτομα απήγγειλαν οι Αρχές στις ΗΠΑ για τον θάνατο του ηθοποιού Μάθιου Πέρι από υπερβολική δόση κεταμίνης, τον περασμένο Οκτώβριο.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσαν ομοσπονδιακοί εισαγγελείς, μεταξύ των κατηγορούμενων περιλαμβάνονται ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού και δύο γιατροί.

Οπως ανέφερε ο εισαγγελέας Μάρτιν Εστράδα, οι γιατροί κατηγορούνται ότι προμήθευσαν με μεγάλη ποσότητα κεταμίνης τον δημοφιλή ηθοποιό και «εκμεταλλεύτηκαν τα προβλήματα εθισμού του για να πλουτίσουν».

Οι κατηγορούμενοι φέρονται να προμήθευσαν παράνομα τον Πέρι με φιαλίδια κεταμίνης έναντι 55.000 δολαρίων σε μετρητά, μέσα σε διάστημα δύο μηνών.

Μάθιου Πέρι: Διώξεις σε πέντε άτομα για τον θάνατό του – Ανάμεσά τους ο προσωπικός του βοηθός και δύο γιατροί-1
Φωτ. Reuters

«Η έρευνα αποκάλυψε ένα ευρύ εγκληματικό δίκτυο που ήταν υπεύθυνο για την προμήθεια του Μάθιου Πέρι με μεγάλες ποσότητες κεταμίνης», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Εστράδα.

«Το δίκτυο αυτό περιελάμβανε έναν βοηθό που ζούσε μαζί του, διάφορους “μεσάζοντες”, δύο γιατρούς και μια σημαντική πηγή προμήθειας ναρκωτικών, γνωστή ως “η βασίλισσα της κεταμίνης”, συμπλήρωσε.

Πρόσθεσε πως οι κατηγορούμενοι «γνώριζαν ότι αυτό που έκαναν ήταν λάθος. Ηξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν επικίνδυνο για τον Μάθιου Πέρι, αλλά το έκαναν. Τελικά, αυτοί οι κατηγορούμενοι ενδιαφερόντουσαν περισσότερο να επωφεληθούν από τον ηθοποιό παρά για την κατάσταση της υγείας του».

Το κατηγορητήριο

Η Τζάσβιν Σάνγκα, γνωστή και ως «η βασίλισσα της κεταμίνης», κατηγορείται μεταξύ άλλων για διακίνηση κεταμίνης, καθώς και κατοχή με σκοπό τη διακίνηση μεθαμφεταμίνης. Σε βάρος της Σάνγκα έχουν απαγγελθεί ακόμα πέντε κατηγορίες που σχετίζονται με τη διακίνηση κεταμίνης. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η Σάνγκα προμήθευσε τον προσωπικό βοηθό του Πέρι με την κεταμίνη που τελικά οδήγησε στον θάνατό του.

Ο γιατρός Σαλβαδόρ Πλασένσια βρίσκεται αντιμέτωπος με κατηγορίες για διακίνηση κεταμίνης, καθώς και αλλοίωση και παραποίηση εγγράφων ή αρχείων που σχετίζονται με την ομοσπονδιακή έρευνα.

Την ενοχή του στην υπόθεση ομολόγησε ο Ερικ Φλέμινγκ. Σύμφωνα με τα δικαστικά έγγραφα, ο Φλέμινγκ παραδέχθηκε ότι ήταν αυτός που προμήθευσε τον Πέρι με την κεταμίνη που τον σκότωσε. Οπως είπε, προμηθεύτηκε την κεταμίνη από την Σάνγκα, προσθέτοντας ότι παρέδωσε 50 φιαλίδια κεταμίνης στον προσωπικό βοηθό του Πέρι, Κένεθ Ιγουαμάσα, τα μισά από αυτά τέσσερις ημέρες πριν από το θάνατό του.

Ο προσωπικός βοηθός του ηθοποιού, Κένεθ Ιγουαμάσα, κατηγορείται ότι συνεργάστηκε με τη Σάνγκα, τον Φλέμινγκ και τον Πλασένσια προκειμένου να προμηθεύσει τον Μάθιου Πέρι με κεταμίνη. Παραδέχθηκε ότι έκανε επανειλημμένα ενέσεις κεταμίνης στον ηθοποιό, καθώς και την ημέρα θανάτού του.

Ενοχος δήλωσε επίσης ο γιατρός Μαρκ Τσάβες, ο οποίος παραδέχθηκε ότι πούλησε κεταμίνη στον Πλασένσια, συμπεριλαμβανομένης μιας ποσότητας που είχε αποσπάσει από κλινική στην οποία εργαζόταν κατά το παρελθόν.

Η έκθεση του ιατροδικαστή

Ο ηθοποιός είχε βρεθεί αναίσθητος τον Οκτώβριο του 2023 μέσα σ’ ένα τζακούζι στην κατοικία του στο Λος Αντζελες. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή της κομητείας του Λος Αντζελες, ο ηθοποιός πέθανε από τις «οξείες επιπτώσεις κεταμίνης». 

Σύμφωνα με την έκθεση που δόθηκε στη δημοσιότητα, ο ηθοποιός έδινε για δεκαετίες μάχη με το αλκοόλ και τις ουσίες, ήταν «σε θεραπεία με κεταμίνη» και η πιο πρόσφατη θεραπεία του ήταν περίπου μιάμιση εβδομάδα πριν από τον θάνατό του.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό του όταν πέθανε δεν θα μπορούσε να προέρχεται από αυτή τη θεραπεία έγχυσης που ακολουθούσε, δεδομένου ότι η δράση του φαρμάκου διαρκεί τρεις έως τέσσερις ώρες, ή και λιγότερο.

Με πληροφορίες από BBC, Guardian

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT