Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ και η Δύση βοήθησαν την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία

Κρεμλίνο: Το ΝΑΤΟ και η Δύση βοήθησαν την Ουκρανία να επιτεθεί στη Ρωσία

«Η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ σχεδιάστηκε με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των δυτικών ειδικών υπηρεσιών», ισχυρίστηκε ο Νικολάι Πατρούσεφ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος του Κρεμλίνου Νικολάι Πατρούσεφ δήλωσε σήμερα Παρασκευή ότι η στρατιωτική συμμαχία υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και η Δύση εμπλέκονται άμεσα στον σχεδιασμό της επίθεσης της Ουκρανίας στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Ο Πατρούσεφ, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Izvestia, δήλωσε ότι οι δηλώσεις των Ηνωμένων Πολιτειών ότι δεν εμπλέκονται στην επίθεση είναι ψευδείς.

«Η Ουκρανία δεν θα τολμούσε μόνη της»

«Η επιχείρηση στην περιοχή του Κουρσκ σχεδιάστηκε επίσης με τη συμμετοχή του ΝΑΤΟ και των δυτικών ειδικών υπηρεσιών», ανέφερε ο Πατρούσεφ.

«Οι δηλώσεις της αμερικανικής ηγεσίας ότι δεν συμμετείχε στα εγκλήματα του Κιέβου στην περιοχή του Κουρσκ δεν είναι αληθινές … Χωρίς τη συμμετοχή και την άμεση υποστήριξή τους, το Κίεβο δεν θα είχε αποτολμήσει να εισέλθει στο ρωσικό έδαφος».

Ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν ειδοποίησε εκ των προτέρων για την εισβολή της και ότι η Ουάσιγκτον δεν είχε καμία ανάμειξη στην επιχείρηση.

Το υπουργείο Αμυνας της Ρωσίας δημοσίευσε πλάνα που δείχνουν αμερικανικά όπλα σε ρωσικό κυρίαρχο έδαφος στο Κουρσκ.

Με πληροφορίες από Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT