Τραμπ εναντίον Χάρις: «Είναι ριζοσπάστρια, κομμουνίστρια και θα εξαφανίσει το Ισραήλ»

Τραμπ εναντίον Χάρις: «Είναι ριζοσπάστρια, κομμουνίστρια και θα εξαφανίσει το Ισραήλ»

«Νομίζω ότι δικαιούμαι να κάνω προσωπικές επιθέσεις. Δεν την σέβομαι ιδιαίτερα», δήλωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στη Χάρις, πολιτική του αντίπαλο στην κούρσα για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών

2' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο τέως πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών και νυν υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών για την προεδρία, Ντόναλντ Τραμπ, υποστήριξε ότι έχει κάθε δικαίωμα να καταφέρεται προσωπικά εναντίον της πολιτικής αντιπάλου του, υποψήφιας των Δημοκρατικών, Κάμαλα Χάρις.

Η Χάρις έχει πλησιάσει τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις, πετυχαίνοντας ανατροπή στην κούρσα για τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ωστόσο, σε ερώτηση για το αν προτίθεται να ανταποκριθεί στις εκκλήσεις να περιορίσει τις προσωπικές επιθέσεις εναντίον της, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι δεν θα σταματήσει σύντομα.

«Νομίζω ότι δικαιούμαι να κάνω προσωπικές επιθέσεις. Δεν την σέβομαι ιδιαίτερα», δήλωσε ο Τραμπ, ενώ πρόσθεσε ότι είναι πολύ θυμωμένος μαζί της, επειδή χρησιμοποίησε ως όπλο, όπως είπε χαρακτηριστικά, το σύστημα δικαιοσύνης εναντίον του.

«Θέλουν να είμαι καλός. Αλλά δεν είναι καλοί μαζί μου. Θέλουν να με βάλουν στη φυλακή», τόνισε ο Τραμπ, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από το Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ χθες Πέμπτη.

«Προτείνει κομμουνιστικό έλεγχο τιμών»

Παράλληλα, προωθώντας την προεκλογική του ατζέντα, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος υποσχέθηκε ότι θα μειώσει το ενεργειακό κόστος τουλάχιστον κατά το ήμισυ μέσα στους πρώτους 12 μήνες της διακυβέρνησής του, καθώς και ότι θα προσφέρει εκτάσεις ομοσπονδιακής γης για την κατασκευή κατοικιών.

«Χρειαζόμαστε απεγνωσμένα κατοικίες για ανθρώπους που δεν μπορούν να αντέξουν οικονομικά», σημείωσε ο Τραμπ. 

Η Χάρις ετοιμάζεται να προτείνει απαγόρευση στην αύξηση των τιμών, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, ως μέρος του σχεδίου της για την καταπολέμηση της ακρίβειας και του αυξημένου κόστους διαβίωσης σε ομιλία της σήμερα Παρασκευή, στη Βόρεια Καρολίνα.

«Τώρα η Κάμαλα φέρεται να προτείνει κομμουνιστικό έλεγχο των τιμών και αν κάτι τέτοιο λειτουργούσε, θα συμφωνούσα απόλυτα, αλλά δεν λειτουργεί. Στην πραγματικότητα θα έχει τον ακριβώς αντίθετο αντίκτυπο», τόνισε ο τέως πρόεδρος.

Ο Τραμπ – παρά το ότι χάνει έδαφος στις πρόσφατες δημοσκοπήσεις – έχει διατηρήσει μικρό προβάδισμα έναντι της Χάρις στο θέμα της οικονομίας, το οποίο όμως έχει συρρικνωθεί σημαντικά σε σχέση με το μεγάλο αντίστοιχο προβάδισμα που διατηρούσε έναντι του προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Παρόλα αυτά, υποστήριξε χθες ότι η Χάρις είναι η ιδανική αντίπαλος για τον ίδιο. «Νομίζω ότι θα είναι, από πολλές απόψεις, πιο εύκολο να την νικήσουμε», υποστήριξε ο Τραμπ, ο οποίος χαρακτήρισε επανειλημμένα τόσο τη Χάρις όσο και τον υποψήφιό της για την αντιπροεδρία, κυβερνήτη της Μινεσότα Τιμ Γουόλτς, ως «ριζοσπάστες».

Οι διαφυλικοί, οι μετανάστες και η ευφυΐα της Χάρις

«Θέλει να βάλει ταμπόν στις τουαλέτες των αγοριών», είπε ο Τραμπ για τον Γουόλτς, αναφερόμενος σε πρωτοβουλία του για την παροχή των συγκεκριμένων ειδών σε διαφυλικούς μαθητές. «Είναι τρομερό, αλλά αυτό είναι το πρόσωπο που επέλεξε», τόνισε ο τέως πρόεδρος.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι «τον τελευταίο χρόνο, σχεδόν το 100% των νέων θέσεων εργασίας πήγε σε μετανάστες», ενώ ανέφερε ότι η Χάρις «δεν είναι έξυπνη».

Σημειώνεται πως ήταν η δεύτερη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μέσα σε μία εβδομάδα, ενώ επικρίνει την υποψήφια των Δημοκρατικών επειδή εκείνη έχει να δώσει επίσημη συνέντευξη από τις 24 Ιουνίου. Ο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα στις 21 Ιουλίου και η Χάρις πήρε τη θέση του στην εκλογική κούρσα την ίδια ημέρα.

«Το Ισραήλ θα εξαφανιστεί αν εκλεγεί»

Στην ομιλία του, περιέγραψε ακόμη τη Χάρις, της οποίας ο σύζυγος είναι Εβραίος, ως ριζοσπάστρια που τροφοδοτεί τον αντισημιτισμό στους κόλπους του Δημοκρατικού Κόμματος και υποστήριξε ότι αν εκλεγεί, το Ισραήλ θα «εξαφανιστεί».

«Το τοξικό δηλητήριο του αντισημιτισμού διατρέχει τώρα το ριζοσπαστικό κόμμα των Δημοκρατικών. Πρόκειται για ριζοσπαστική ομάδα ανθρώπων. Ούτε εγώ πίστευα ότι θα το έβλεπα αυτό … αντί να εξαλείψει το μίσος, η Κάμαλα Χάρις το τροφοδοτεί», σημείωσε ο Τραμπ.

Με πληροφορίες από Reuters, Politico

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT