Ρωσία: Οι Αρχές θα εκκενώσουν πέντε χωριά στο Μπέλγκοροντ

Ρωσία: Οι Αρχές θα εκκενώσουν πέντε χωριά στο Μπέλγκοροντ

«Από τις 19 Αυγούστου, θα μπλοκάρουμε την πρόσβαση σε 5 κοινότητες, θα απομακρύνουμε τους κατοίκους και θα βοηθήσουμε να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους», ανέφερε ο τοπικός κυβερνήτης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Αρχές της Ρωσίας ανακοίνωσαν την Παρασκευή ότι θα εκκενώσουν πέντε χωριά στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, η οποία συνορεύει με εκείνη του Κουρσκ, όπου έχει εισβάλει ο ουκρανικός στρατός.

Σύμφωνα με τον κυβερνήτη του Μπέλγκοροντ, Βιατσεσλάβ Γκλάντκοφ, εκτός από τις εκκενώσεις θα αποκλειστεί και η πρόσβαση στα συγκεκριμένα χωριά, καθώς βρίσκονται πολύ κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία.

«Από τις 19 Αυγούστου, θα μπλοκάρουμε την πρόσβαση σε πέντε κοινότητες, θα απομακρύνουμε τους κατοίκους και θα βοηθήσουμε να μεταφέρουν τα υπάρχοντά τους» ανέφερε μέσω του Telegram ο κυβερνήτης του Μπελγκοροντ. Οπως είπε, η πρόσβαση σε ένα έκτο χωριό θα απαγορευτεί «προσωρινά».

Μία ημέρα πριν, το ρωσικό υπουργείο αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, σε ομοσπονδιακό επίπεδο, την περιφέρεια του Μπέλγκοροντ.

«Η κατάσταση στην περιοχή παραμένει περίπλοκη και τεταμένη. Ως αποτέλεσμα των τρομοκρατικών επιθέσεων από ουκρανικές ένοπλες ομάδες στην περιφέρεια του Μπέλγκοροντ, κατοικίες και εγκαταστάσεις υποδομών υπέστησαν ζημιές, υπάρχουν νεκροί και τραυματισμένοι πολίτες», δήλωσε ο επικεφαλής του υπουργείου, Αλεξάντερ Κουρενκόφ.

Υπενθυμίζεται πως την Πέμπτη, η Μόσχα ανακοίνωσε ότι θα στείλει επιπλέον δυνάμεις στην περιοχή του Μπέλγκοροντ.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT