Νέα «πυρά» από Μόσχα κατά της Δύσης με φόντο την ουκρανική προέλαση

Νέα «πυρά» από Μόσχα κατά της Δύσης με φόντο την ουκρανική προέλαση

Η Ρωσία λέει ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους για να καταστρέψει γέφυρα στην περιοχή του Κουρσκ

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας δήλωσε ότι η Ουκρανία χρησιμοποίησε δυτικούς πυραύλους, πιθανότατα αμερικανικής κατασκευής HIMARS, για να καταστρέψει μια γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή του Κουρσκ.

«Για πρώτη φορά, η περιοχή του Κουρσκ χτυπήθηκε από δυτικής κατασκευής εκτοξευτές ρουκετών, πιθανότατα αμερικανικών HIMARS», δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.

«Ως αποτέλεσμα της επίθεσης στη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Γκλουσκόβο, αυτή καταστράφηκε ολοσχερώς».

Το Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα τον απολογισμό.

Ο επικεφαλής του ουκρανικού στρατού Ολεξάντρ Σίρσκι δήλωσε ότι οι δυνάμεις του Κιέβου προωθούνται μεταξύ 1 και 3 χιλιομέτρων σε ορισμένες περιοχές στην περιοχή του Κουρσκ.

Το Κίεβο έχει ισχυριστεί ότι έχει θέσει υπό τον έλεγχό του 82 οικισμούς σε μια έκταση 1.150 τετραγωνικών χιλιομέτρων στην περιοχή από τις 6 Αυγούστου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες, οι οποίες έχουν δηλώσει ότι δεν μπορούν να επιτρέψουν στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν να κερδίσει τον πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022, θεωρούν μέχρι στιγμής την αιφνιδιαστική εισβολή προστατευτική κίνηση που δικαιολογεί τη χρήση αμερικανικού οπλισμού, δήλωσαν αξιωματούχοι στην Ουάσινγκτον.

Σε μία παράλληλη εξέλιξη, η αεράμυνα της Ουκρανίας κατέρριψε και τα 14 ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν σε μια νυχτερινή επίθεση, ανακοίνωσε το Σάββατο η ουκρανική πολεμική αεροπορία.

Η πολεμική αεροπορία ανέφερε σε ανακοίνωσή της στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram ότι τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη Σαχέντ καταρρίφθηκαν πάνω από έξι ουκρανικές περιοχές στα νότια και στο κέντρο της χώρας.

Reuters 

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT