Έπεσε μαύρο στο πειρατικό Animeflix

Ο διαβόητος ιστότοπος με το πειρατικό περιεχόμενο και τις εκατομμύρια μηνιαίες επισκέψεις πλέον δεν είναι προσβάσιμος

45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Συμμαχία για τη Δημιουργικότητα και την Ψυχαγωγία (Alliance for Creativity and Entertainment-ACE), ο κορυφαίος συνασπισμός κατά της πειρατείας στον κόσμο, έριξε μαύρο στο Animeflix, έναν διαβόητο ιστότοπο πειρατείας αφιερωμένο σε περιεχόμενο anime.

Το Animeflix, που φέρεται να είχε την έδρα του κοντά στο Ελσίνκι της Φινλανδίας, είχε 7-13 εκατ. μηνιαίες επισκέψεις και περίπου 2 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες κάθε μήνα.

Πολλοί από όσους επισκέπτονταν τον εν λόγω ιστότοπο προέρχονταν, μεταξύ άλλων, από τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ινδία και τις Φιλιππίνες.

Το Animeflix, πέρα από τους εκατομμύρια επισκέπτες που προσήλκυε μηνιαίως, είχε επίσης στήσει και ένα κανάλι ομαδικής συνομιλίας (live chat) με περισσότερα από 35.000 μέλη, τα οποία τώρα τρέχουν να αποχωρήσουν υπό τον φόβο ενδεχόμενων κυρώσεων.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι πλέον έχει ενταθεί ο συντονισμός για την προστασία των τηλεοπτικών δικαιωμάτων με στόχο την καταπολέμηση της ψηφιακής πειρατείας σε ολόκληρο τον κόσμο και ότι θα ακολουθήσουν κι άλλες μεγάλες επιχειρήσεις αντιμετώπισης.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT