Ινδία – Ουκρανία: Πρώτη επίσκεψη Μόντι στο Κίεβο έπειτα από δυόμισι χρόνια πολέμου

Ινδία – Ουκρανία: Πρώτη επίσκεψη Μόντι στο Κίεβο έπειτα από δυόμισι χρόνια πολέμου

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, αλλά ανέφερε ότι ο Μόντι πρόκειται να μεταβεί σε Πολωνία και Ουκρανία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας, Ναρέντρα Μόντι, πρόκειται να επισκεφθεί την Ουκρανία, πραγματοποιώντας το πρώτο ταξίδι του εκεί έπειτα από τη ρωσική εισβολή του 2022.

Το υπουργείο Εξωτερικών της Ινδίας δεν ανακοίνωσε συγκεκριμένη ημερομηνία, πλην όμως ανέφερε ότι ο Μόντι πρόκειται να μεταβεί στην Πολωνία και την Ουκρανία.

Ινδικά Μέσα Ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι η εν λόγω επίσκεψη μπορεί να πραγματοποιηθεί ακόμη και αυτή την εβδομάδα.

Οι Δυτικοί επέβαλαν κυρώσεις στη Μόσχα μετά την εισβολή της στην Ουκρανία το 2022, αλλά χώρες όπως η Ινδία και η Κίνα συνεχίζουν να έχουν εμπορικές συναλλαγές μαζί της.

Η Ινδία απείχε από το να κατηγορήσει ευθέως τη Ρωσία –για την όπως την ονομάζει η Μόσχα ειδική στρατιωτική της επιχείρηση στην Ουκρανία–, ενώ παρότρυνε τις δύο γειτονικές χώρες να επιτύχουν τον τερματισμό της σύγκρουσης μέσω του διαλόγου και της διπλωματίας.

Οι ΗΠΑ ήγειραν ανησυχίες για τις σχέσεις της Ινδίας με τη Ρωσία, ενώ η Ουάσιγκτον επιχειρεί να ενισχύσει τους δεσμούς της με το Νέο Δελχί ως αντίβαρο στην επιρροή της Κίνας.

Το Νέο Δελχί, ωστόσο, από την πλευρά του επιδιώκει να εμβαθύνει τις σχέσεις του με τη Δύση, χωρίς όμως να πλήξει τους δεσμούς του με τη Ρωσία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT