Ιταλία: Βύθιση ιστιοφόρου ανοικτά του Παλέρμο – Ενας νεκρός, έξι αγνοούμενοι

Ιταλία: Βύθιση ιστιοφόρου ανοικτά του Παλέρμο – Ενας νεκρός, έξι αγνοούμενοι

Το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε εν μέσω δυσχερών καιρικών συνθηκών και θαλασσοταραχής

44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενας νεκρός και έξι αγνοούμενοι είναι ο νεότερος προσωρινός απολογισμός του ναυαγίου του ιστιοφόρου βυθίστηκε τα ξημερώματα ανοικτά των σικελικών ακτών, ανακοίνωσε η ιταλική ακτοφυλακή.

«Ενας νεκρός εντοπίσθηκε στο κύτος, αλλά δεν έχει ανασυρθεί από το βάθος των 50 μέτρων», εξήγησε εκπρόσωπος της ακτοφυλακής. Περιλαμβάνεται στους επτά αγνοούμενους που είχαν ανακοινωθεί νωρίτερα και είναι τέσσερα άτομα βρετανικής, δύο αμερικανικής και ένα καναδικής υπηκοότητας.

Σύμφωνα με τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, το «Bayesian», μήκους 55 μέτρων, μετέφερε 22 ανθρώπους, εκ των οποίων διασώθηκαν από την ιταλική ακτοφυλακή και πυροσβέστες οι 15, ανάμεσά τους και ένα παιδί. 

Το υπό βρετανική σημαία σκάφος βυθίστηκε όταν ανεμοστρόβιλος και θαλασσοταραχή έπληξαν την περιοχή, στα ανοιχτά του Παλέρμο. 

Οι διασωθέντες βρίσκονται σε σταθερή κατάσταση.

Δύτες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας συνεχίζουν τις έρευνες γύρω από το σκάφος, που πλέον βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων και σε απόσταση μισού ναυτικού μιλίου από την ακτή.

Πηγή: BBC, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT