Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε τρεις γέφυρες στην περιφέρεια του Κουρσκ

Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε τρεις γέφυρες στην περιφέρεια του Κουρσκ

2' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιβεβαιώνεται από την πλευρά της Μόσχας ότι η Ουκρανία χτύπησε και κατέστρεψε –την Κυριακή– μια τρίτη γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ, στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Βίντεο με δήλωση από εκπρόσωπο της ρωσικής Ερευνητικής Επιτροπής αναρτήθηκε στον λογαριασμό του παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης, Βλαντίμιρ Σολοβιόφ, στο Telegram.

Ο διοικητής του ουκρανικού στρατού δήλωσε, ότι η ουκρανική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε άλλη μια στρατηγική γέφυρα πάνω από τον ποταμό Σέιμ στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας, περιορίζοντας την ικανότητα ανεφοδιασμού των ρωσικών δυνάμεων που επιχειρούν να αποκρούσουν την ουκρανική προέλαση.


Βίντεο από το πλήγμα στη δεύτερη γέφυρα

Χθες, επίσης, έγινε γνωστό με βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media ότι οι ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν ακόμα μία σημαντική γέφυρα στο Κουρσκ.

«Αλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η πολεμική αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά χτυπήματα ακριβείας», δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ.


Ρώσοι πεζοναύτες αιχμαλωτίζουν Ουκρανούς μαχητές

Ρώσοι πεζοναύτες συνέλαβαν μια ομάδα 19 Ουκρανών στρατιωτών στην περιοχή Κουρσκ, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων RIA, χαρακτηρίζοντας τους Ουκρανούς «σαμποτέρ». Το RIA δημοσίευσε βίντεο με τους στρατιώτες που αιχμαλωτίστηκαν.

Το Reuters δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα το περιστατικό.

Ζελένσκι: Αποσκοπούμε στη δημιουργία «ουδέτερης ζώνης»

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι η στρατιωτική εισβολή της Ουκρανίας αποσκοπεί στη δημιουργία μιας νεκρής ζώνης, για την αποτροπή περαιτέρω επιθέσεων από τη Μόσχα.

Πρόκειται για την πρώτη φορά που ο Ουκρανός πρόεδρος δηλώνει με σαφήνεια τον στόχο της επιχείρησης, η οποία ξεκίνησε στις 6 Αυγούστου. Προηγουμένως, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι αποσκοπούσε στην προστασία των κοινοτήτων του Σούμι από τους συνεχείς ρωσικούς βομβαρδισμούς.

Ρωσία: Δεν αλλάζει η πρόταση μας

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη προς το παρόν να διεξάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία, δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ. Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν αποσύρει τις προηγούμενες ειρηνευτικές προτάσεις της.

Ερωτηθείς εάν οι προτάσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες που υπέβαλε ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Ιούνιο έχουν πλέον φύγει από το τραπέζι, απάντησε αρνητικά.


Προέλαση απέναντι σε απροετοίμαστους Ρώσους

Ο ουκρανικός στρατός κατέστρεψε τρεις γέφυρες στην περιφέρεια του Κουρσκ-1Το Ινστιτούτο για τη Μελέτη του Πολέμου έχει καταγράψει «ισχυρισμούς» ότι η επιχείρηση της Ουκρανίας στο Κουρσκ έφτασε στα 800 τετραγωνικά χιλιόμετρα κατά τις πρώτες έξι ημέρες της.

Το αμερικανικό ινστιτούτο μελετών -στην καθημερινή του έκθεση- σημείωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις βρήκαν απέναντί τους «σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστες, μη εξοπλισμένες και μη επανδρωμένες ρωσικές αμυντικές θέσεις κατά μήκος των συνόρων».

Η Ουκρανία συνέχισε να σημειώνει ταχεία πρόοδο στο Κουρσκ «μετά την ανάπτυξη ρωσικών ενισχύσεων στην περιοχή», πρόσθεσε η έκθεση του ISW.

Την Παρασκευή, το Κίεβο ανακοίνωσε ότι κατέστρεψε μια ξεχωριστή γέφυρα στη γειτονική πόλη Γκλούσκοβο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT