Ρωσία: Δεν αλλάζει η πρότασή μας παρά τις εξελίξεις στο Κουρσκ

Ρωσία: Δεν αλλάζει η πρότασή μας παρά τις εξελίξεις στο Κουρσκ

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου Γιούρι Ουσακόφ δήλωσε ότι η Μόσχα δεν είναι έτοιμη να διεξαγάγει ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία προς το παρόν, δεδομένης της επίθεσης του Κιέβου στην περιοχή Κουρσκ.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι η Ρωσία δεν αποσύρει τις προηγούμενες ειρηνευτικές προτάσεις της.

Ο Ουσακόφ έκανε τα σχόλια αυτά σε μια δήλωση με βίντεο που μεταδόθηκε από το ειδησεογραφικό πρακτορείο SHOT. «Σε αυτό το στάδιο, δεδομένου αυτού του εγχειρήματος (του Κουρσκ), δεν θα μιλήσουμε», δήλωσε.

Ερωτηθείς εάν οι προτάσεις για ειρηνευτικές συνομιλίες που υπέβαλε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τον Ιούνιο έχουν πλέον φύγει από το τραπέζι, απάντησε αρνητικά. «Οχι, δεν έχουν ακυρωθεί (οι προτάσεις). Αλλά σε αυτό το σημείο, φυσικά, θα ήταν εντελώς ακατάλληλο να μπούμε σε οποιαδήποτε διαδικασία διαπραγμάτευσης», τόνισε.

Ερωτηθείς για πόσο καιρό η Μόσχα θα διατηρήσει τη στάση της για την παύση της προοπτικής οποιωνδήποτε συνομιλιών με το Κίεβο, είπε: «Δεν ξέρω. Θα εξαρτηθεί από την κατάσταση, μεταξύ άλλων και στο πεδίο της μάχης».

Ο Πούτιν δήλωσε τον Ιούνιο ότι η Ρωσία θα τερμάτιζε τον πόλεμο στην Ουκρανία μόνο εάν το Κίεβο συμφωνούσε να εγκαταλείψει τις φιλοδοξίες του στο ΝΑΤΟ και να παραδώσει το σύνολο τεσσάρων επαρχιών που διεκδικεί η Μόσχα, αιτήματα που το Κίεβο απέρριψε γρήγορα ως ισοδύναμα με παράδοση.

Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT