Μπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την πρόταση για εκεχειρία, να την αποδεχθεί κι η Χαμάς

Μπλίνκεν: Το Ισραήλ στηρίζει την πρόταση για εκεχειρία, να την αποδεχθεί κι η Χαμάς

Τη διαβεβαίωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, έλαβε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη διαβεβαίωση του Μπενιαμίν Νετανιάχου ότι στηρίζει την αμερικανική πρόταση για εκεχειρία στη Λωρίδα της Γάζας και απελευθέρωση των ομήρων της Χαμάς, έλαβε τη Δευτέρα ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Αντονι Μπλίνκεν.

Οπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό, που διήρκεσε σχεδόν τρεις ώρες, η Χαμάς έχει επίσης την υποχρέωση να αποδεχθεί τη συμβιβαστική πρόταση.

«Τώρα εναπόκειται στη Χαμάς να κάνει το ίδιο και στη συνέχεια οι δύο πλευρές, με τη βοήθεια των διαμεσολαβητών πρέπει να συναντηθούν και να ολοκληρώσουν τη διαδικασία συμφωνίας για το πώς θα εφαρμόσουν τις δεσμεύσεις που έχουν αναλάβει», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ο Αντονι Μπλίνκεν ανέφερε πως θα επισκεφθεί την Αίγυπτο και το Κατάρ, χώρες που επίσης έχουν αναλάβει μεσολαβητικό ρόλο στις έμμεσες διαπραγματεύσεις μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς.

«Ο πρωθυπουργός επανέλαβε τη δέσμευση του Ισραήλ στην παρούσα αμερικανική πρόταση για την απελευθέρωση των ομήρων μας, η οποία λαμβάνει υπόψη τις ανάγκες για την ασφάλεια του Ισραήλ», αναφέρει ανακοίνωση που εκδόθηκε νωρίτερα από το γραφείο του Νετανιάχου.

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δεν παρέλειψε επίσης να εκφράσει την ανησυχία του για την εμφάνιση πολιομυελίτιδας στη Λωρίδα της Γάζας, συμπληρώνοντας ότι η Ουάσιγκτον συνεργάζεται με την ισραηλινή κυβέρνηση για ένα σχέδιο εμβολιασμού, εκτιμώντας πως θα είναι σε θέση να το προχωρήσουν τις επόμενες εβδομάδες.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT