Γάζα: Επικοινωνία Γκουτέρες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Γάζα: Επικοινωνία Γκουτέρες με τον πρωθυπουργό του Κατάρ

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ζήτησε να ενημερωθεί για την πρόοδο των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας, με στόχο να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της Χαμάς

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον πρωθυπουργό του Κατάρ επικοινώνησε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, προκειμένου να ενημερωθεί για την πρόοδο των συνομιλιών για την επίτευξη συμφωνίας εκεχειρίας στη Γάζα και την απελευθέρωση των ομήρων.

Στόχος του Γκουτέρες ήταν επίσης να βολιδοσκοπήσει τις προθέσεις της παλαιστινιακής οργάνωσης, με την ηγεσία της οποίας συνομιλούν οι Καταριανοί αξιωματούχοι.

«Ο Γενικός Γραμματέας θα παραμείνει σε στενή επικοινωνία και συνεχή ενημέρωση με τον πρωθυπουργό του Κατάρ», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Γκουτέρες, Στεφάν Ντουζαρίκ.

Οπως είπε ο κ. Ντουζαρίκ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ ελπίζει ότι όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα βρουν το πολιτικό θάρρος και την πολιτική βούληση να καταλήξουν σε συμφωνία για χάρη του λαού της Γάζας, για χάρη του λαού του Ισραήλ, για χάρη των ομήρων.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT