Ο Τραμπ υπονοεί ψευδώς ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει

Ο Τραμπ υπονοεί ψευδώς ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ντόναλντ Τραμπ άφησε να εννοηθεί –ψευδώς–ότι έχει τη στήριξη της Τέιλορ Σουίφτ, αναρτώντας ψεύτικες εικόνες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με την τραγουδίστρια και τους θαυμαστές της να τον υποστηρίζουν.

Ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος πρόεδρος δημοσίευσε το μήνυμα «Δέχομαι!» μαζί με τις εικόνες οι οποίες προέρχονται από άλλους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολλές από αυτές φαίνεται να έχουν δημιουργηθεί με τη χρήση τεχνητής νοημοσύνης.

Η ανάρτηση προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των θαυμαστών της Σουίφτ, γνωστών ως Swifties, οι οποίοι κατηγόρησαν τον Τραμπ για παραπληροφόρηση.

Η τραγουδίστρια δεν έχει υποστηρίξει κάποιον υποψήφιο στις εκλογές του 2024, αλλά υποστήριξε τους Δημοκρατικούς το 2020 και επέκρινε τον Τραμπ όσο ήταν πρόεδρος.

Ο Τραμπ υπονοεί ψευδώς ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει-1

Μία από τις φωτογραφίες που μοιράστηκε ο Τραμπ απεικόνιζε θαυμαστές της Σουίφτ να φορούν μπλουζάκια που έγραφαν: «Swifties for Trump». Η ανάρτηση φαινόταν να έχει την ένδειξη «σάτιρα» με έναν τίτλο που έγραφε: «Οι Swifties στρέφονται στον Τραμπ μετά τη ματαίωση της συναυλίας της Σουίφτ από το ISIS».

Η Σουίφτ ακύρωσε πρόσφατα τρεις συναυλίες στη Βιέννη μετά από πιθανή απειλή για την ασφάλεια. Η αστυνομία συνέλαβε δύο άτομα με την υποψία ότι σχεδίαζαν επιθέσεις εμπνευσμένες από την οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Μια άλλη φωτογραφία μιμείται γνωστή αφίσα στρατολόγησης του στρατού των ΗΠΑ στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία αντικατέστησε το πρόσωπο του θείου Σαμ με το πρόσωπο της Σουίφτ και έγραφε: «Η Τέιλορ θέλει να ψηφίσετε τον Ντόναλντ Τραμπ».

Ο Τραμπ υπονοεί ψευδώς ότι η Τέιλορ Σουίφτ τον υποστηρίζει-2

Το NBC News ανέφερε ότι σε δύο από τις εικόνες που αναδημοσίευσε ο Τραμπ εμφανίζονται πραγματικές γυναίκες που στηρίζουν τον Τραμπ.

Η Σουίφτ υποστήριξε το Δημοκρατικό Κόμμα στις εκλογές του 2020 και επέκρινε τον Τραμπ κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.

«Αφού υποδαύλισες τις φωτιές της λευκής υπεροχής και του ρατσισμού σε ολόκληρη την προεδρία σου, έχεις το θράσος να παριστάνεις την ηθική ανωτερότητα πριν απειλήσεις με βία;» έγραψε στο Twitter/X. «Θα σας καταψηφίσουμε τον Νοέμβριο».

Νωρίτερα φέτος, το BBC αποκάλυψε δεκάδες deepfakes που απεικόνιζαν μαύρους ανθρώπους να υποστηρίζουν τον Τραμπ.

Πηγή: BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT