Σικελία: Ερευνα για τους αγνοούμενους του ναυαγίου σε βάρδιες των 12 λεπτών

Σικελία: Ερευνα για τους αγνοούμενους του ναυαγίου σε βάρδιες των 12 λεπτών

Το πολυτελές ιστιοφόρο Bayesian βρίσκεται σε βάθος 50 μέτρων. Οι έρευνες για τους αγνοούμενους, λόγω αυτού του βάθους, είναι πολύ δύσκολες και οι δύτες δεν μπορούν ακόμη να εισέλθουν στο εσωτερικό του

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε βάρδιες των 12 λεπτών συνεχίζονται οι έρευνες για τους έξι αγνοούμενους στο ιστιοφόρο Bayesian που βυθίστηκε ανοιχτά του Παλέρμο στη Σικελία εξαιτίας θαλασσοταραχής. Ηδη έχει ανασυρθεί από τη θάλασσα το πτώμα του σεφ του σκάφους. Μεταξύ των αγνοουμένων είναι ο μεγιστάνας της τεχνολογίας Μάικ Λιντς, η 18χρονη κόρη του, ο πρόεδρος της Morgan Stanley International, Τζόναθαν Μπλούμερ, και ο δικηγόρος Κρις Μορβίλο.

Η ακτοφυλακή εκτιμά ότι οι έξι αγνοούμενοι έχουν παγιδευθεί μέσα στο κύτος του ιστιοφόρου, σημειώνοντας πάντως ότι θα χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι έως ότου ανασυρθούν οι σοροί τους, καθιστώντας σαφές, έστω και εμμέσως, ότι έχουν πάψει να θεωρούν πιθανό ότι βρίσκονται εν ζωή.
 
Σύμφωνα με την ιταλική ακτοφυλακή, οι δύτες συνεχίζουν για δεύτερη μέρα τις έρευνες, ωστόσο λόγω του βάθους στο οποίο βρίσκεται το Bayesian, δεν μπορούν να παραμένουν στο νερό περισσότερο από 12 λεπτά. Η έρευνα γίνεται σε βάρδιες και μέχρι στιγμής αυτό που έχουν καταφέρει είναι να φτάσουν μόνο έως τη γέφυρα του σκάφους. Ακόμη δεν έχουν κατορθώσει να εισέλθουν στις καμπίνες στο κάτω κατάστρωμα, εξαιτίας των επίπλων που κατά τη διάρκεια της καταιγίδας που προκάλεσε βύθιση του πλοίου μετακινήθηκαν και έχουν αποκλείσει τις εισόδους.

Σικελία: Ερευνα για τους αγνοούμενους του ναυαγίου σε βάρδιες των 12 λεπτών-1
Σκάφη της ακτοφυλακής πάνω από το σημείο του ναυαγίου / Italian Coast Guard via AP, HO

Οι εκ περιτροπής ομάδες έρευνας αποτελούνται η καθεμία από δύο εξειδικευμένους δύτες σπηλαίων, που εργάζονται για να ανοίξουν άλλα σημεία πρόσβασης για να μπουν μέσα στα συντρίμμια. Τα συνεργεία διάσωσης δήλωσαν ότι υποθέτουν ότι οι έξι επιβάτες θα εντοπισθούν στις καμπίνες κάτω από το κατάστρωμα, δεδομένης της ώρας του ναυαγίου, αλλά ότι για την ώρα δεν έχουν καταφέρει να επαληθεύσουν την παρουσία τους εκεί.

Από το ναυάγιο διασώθηκαν 15 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένης μιας μητέρας που ανέφερε ότι κράτησε το ενός έτους μωρό της πάνω από τα κύματα για να το σώσει, αλλά και της συζύγου του Μάικ Λιντς. 

Το Bayesian, πολυτελές γιοτ μήκους 56 μέτρων με βρετανική σημαία, είχε αγκυροβολήσει περίπου μισό μίλι από το Ποντιτσέλο της Σικελίας, όταν ξέσπασε καταιγίδα γύρω στις 4 το πρωί της Δευτέρας. Οι ιταλικές αρχές εκτιμούν ότι το πλοίο χτυπήθηκε από υδροστρόβιλο που πέρασε από την περιοχή.

Πηγή: Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT