Τραμπ: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ο Ελον Μασκ να έχει θέση στην κυβέρνησή του

Τραμπ: Ανοιχτός στο ενδεχόμενο ο Ελον Μασκ να έχει θέση στην κυβέρνησή του

Ο Μασκ υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου

1' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να δώσει στον δισεκατομμυριούχο Ελον Μασκ μια θέση στην κυβέρνησή του, αν κερδίσει τις εκλογές.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Reuters, ο Τραμπ ρωτήθηκε, μεταξύ άλλων, αν ο Μασκ θα μπορούσε να διοριστεί ως σύμβουλος ή μέλος του υπουργικού του συμβουλίου. Ο ίδιος απάντησε πως ο Μασκ «είναι ένας πολύ έξυπνος τύπος» και στη συνέχεια είπε ότι «σίγουρα θα το έκανα. Είναι ένας τρομερός τύπος». 

Ο Μασκ υποστήριξε ανοιχτά την υποψηφιότητα του Ντόναλντ Τραμπ για την προεδρία των Ηνωμένων Πολιτειών, λίγο μετά την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του πρώην προέδρου. Τον Μάιο, ο διευθύνων σύμβουλος της SpaceX και της Tesla δήλωσε ότι «δεν έχει γίνει καμία συζήτηση για να έχω κάποιο ρόλο σε μια πιθανή προεδρία του Τραμπ». Τότε, το θέμα είχε προκύψει από δημοσίευμα της Wall Street Journal που έκανε λόγο για συμμαχία Μασκ – Τραμπ και, μάλιστα, πιθανή θέση του πρώτου στον Λευκό Οίκο.  

Εάν εκλεγεί, ο Τραμπ θα μπορούσε να λάβει μέτρα για να ανατρέψει τους κανόνες του υπουργείου Οικονομικών που διευκόλυναν τις αυτοκινητοβιομηχανίες με την έκπτωση των 7.500 δολαρίων σε φόρους. Οσο ήταν πρόεδρος, ο Τραμπ προσπάθησε να καταργήσει την έκπτωση φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η οποία, ωστόσο, επεκτάθηκε στη συνέχεια από τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν το 2022.

«Δεν παίρνω καμία τελική απόφαση γι’ αυτό», δήλωσε ο Τραμπ σχετικά με την έκπτωση φόρου για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα. «Είμαι μεγάλος οπαδός των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, αλλά είμαι και οπαδός των βενζινοκίνητων αυτοκινήτων και των υβριδικών και ό,τι άλλο εμφανιστεί», είπε χαρακτηριστικά.  

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT