Συγγενείς ομήρων κατά Νετανιάχου: «Τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις»

Συγγενείς ομήρων κατά Νετανιάχου: «Τορπιλίζει τις διαπραγματεύσεις»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι δεν θα υπάρξει συμφωνία με τη Χαμάς, αν δεν εξασφαλιστούν τα συμφέροντα του Ισραήλ. Συγγενείς τον κατηγορούν ότι «τορπιλίζει» την προοπτική απελευθέρωσης των ομήρων

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την έντονη αντίδραση των συγγενών των Iσραηλινών ομήρων προκάλεσε ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου, που δήλωσε ότι «δεν πιστεύει πως θα υπάρξει συμφωνία» με τη Χαμάς. Σφοδρή κριτική, για το ίδιο ζήτημα, του άσκησε και η αντιπολίτευση στο Ισραήλ. 

Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του πάντως, ο Νετανιάχου σημείωσε πως, αν τελικά επισφραγιστεί συμφωνία, αυτή «θα διασφαλίζει τα συμφέροντα του Ισραήλ».

Λίγες ώρες αφότου οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανέκτησαν τις σορούς έξι ομήρων, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ συναντήθηκε με οικογένειες ομήρων, που ζητούν στρατιωτική δράση για την απελευθέρωση των συγγενών τους που βρίσκονται στη Λωρίδα της Γάζας, και μέλη οργανώσεων που εκπροσωπούν οικογένειες στρατιωτών που σκοτώθηκαν στον πόλεμο.

Στο Φόρουμ των Οικογενειών Ομήρων αρκετοί ήταν εκείνοι που υποστήριξαν ότι ο Μπενιαμίν Νετανιάχου «τορπιλίζει τη συμφωνία για τους ομήρους» υποστηρίζοντας ότι δεν είναι διατεθειμένος να συνειδητοποιήσει το γεγονός ότι «η εγκατάλειψη των ομήρων τούς οδηγεί στον θάνατο ενώ βρίσκονται σε αιχμαλωσία».

Στη δήλωσή του το Φόρουμ σημειώνει ότι οι άνθρωποι αυτοί «δεν υποφέρουν απλώς, αλλά πεθαίνουν», σαφής αναφορά σε δήλωση του Νετανιάχου τον Ιούλιο, που ισχυρίστηκε ότι ο όμηροι μπορεί «να υποφέρουν, αλλά δεν πεθαίνουν». «Η ισραηλινή κυβέρνηση εγκατέλειψε τους ομήρους στις 7 Οκτωβρίου και τώρα τους εγκαταλείπει οριστικά», πρόσθεσε.

Κριτική στον Ισραηλινό πρωθυπουργό έκανε και ο ηγέτης της αντιπολίτευσης, Γιάιρ Λαπίντ, που έκανε έκκληση για άμεση υπογραφή συμφωνίας, πριν πεθάνουν όλοι οι όμηροι. «Αρκετά με τις ενημερώσεις, αρκετά με τα tweets», δήλωσε. «Οι προσπάθειες του Νετανιάχου να σαμποτάρει τις διαπραγματεύσεις θα πρέπει να σταματήσουν. Συμφωνία τώρα, πριν πεθάνουν όλοι».

Πηγή: Times of Israel, Al Jazeera

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT