Ρωσία: Οι πολίτες των παραμεθόριων περιοχών καλούνται να μη χρησιμοποιούν dating apps

Ρωσία: Οι πολίτες των παραμεθόριων περιοχών καλούνται να μη χρησιμοποιούν dating apps

«Ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά τις εφαρμογές αυτές για τη συλλογή πληροφοριών», προειδοποιεί το ρωσικό υπουργείο Εσωτερικών

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ρωσικές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους των περιοχών στα σύνορα με την Ουκρανία να σταματήσουν να χρησιμοποιούν εφαρμογές γνωριμιών (dating apps) και να περιορίσουν τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης ώστε να παρεμποδιστεί η προσπάθεια των Ουκρανών να συλλέγουν πληροφορίες. 

Η προτροπή του υπουργείου Εσωτερικών της Ρωσίας αφορά τους κατοίκους των περιοχών Μπριάνσκ, Κουρσκ και Μπέλγκοροντ, καθώς και το στρατιωτικό και αστυνομικό προσωπικό που σταθμεύει στα περιοχές αυτές. Οι πολίτες καλούνται να απέχουν από τη χρήση «διαδικτυακών υπηρεσιών γνωριμιών» και να προσέχουν τα βίντεο σε ευαίσθητες τοποθεσίες.

«Ο εχθρός χρησιμοποιεί ενεργά τις εφαρμογές αυτές για τη συλλογή πληροφοριών», ανέφερε το υπουργείο σε μια ανάρτηση στο επίσημο κανάλι του Telegram. Καθώς τα ουκρανικά στρατεύματα συνέχιζαν την προέλασή τους στο ρωσικό έδαφος, το υπουργείο εξέδωσε έναν μακρύ κατάλογο συστάσεων, συμβουλεύοντας τους πολίτες να μην ανοίγουν συνδέσμους σε μηνύματα που λαμβάνουν από αγνώστους και να μη μεταδίδουν βίντεο από δρόμους όπου υπάρχουν στρατιωτικά οχήματα.

Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης τους πολίτες ότι οι ουκρανικές δυνάμεις συνδέονται με «απροστάτευτες κάμερες CCTV από απόσταση, βλέποντας τα πάντα – από ιδιωτικές αυλές μέχρι δρόμους και λεωφόρους στρατηγικής σημασίας».

Οι στρατιώτες και οι αστυνομικοί καλούνται να αφαιρέσουν τις τοποθεσίες στις αναρτήσεις που κάνουν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς «ο εχθρός παρακολουθεί τα κοινωνικά δίκτυα σε πραγματικό χρόνο και αποκαλύπτει την πραγματική τοποθεσία των στρατιωτικών δυνάμεων και των δυνάμεων ασφαλείας».

Με πληροφορίες από CNN, Politico

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT