Ρωσία: Φωτιά σε στρατιωτική εγκατάσταση έπειτα από επίθεση ουκρανικού drone

Ρωσία: Φωτιά σε στρατιωτική εγκατάσταση έπειτα από επίθεση ουκρανικού drone

Πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή Βόλγκογκραντ της Ρωσίας ύστερα από επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε σε στρατιωτική εγκατάσταση στο Βόλγκογκραντ της Ρωσίας μετά την επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους χθες, Πέμπτη, ανέφερε στο Telegram ο κυβερνήτης της περιοχής Αντρέι Μποτσάροφ.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν υπάρχουν θύματα, ενώ δεν διευκρίνισε ποια εγκατάσταση δέχθηκε επίθεση.

Τόνισε, ωστόσο, ότι η επίθεση επικεντρώθηκε στην περιοχή του χωριού Μαρίνοφκα, όπου βρίσκεται μια στρατιωτική αεροπορική βάση.

Αρχικά, τοπικές πηγές κοινοποίησαν βίντεο που έδειχνε δύο ξεχωριστές πυρκαγιές. Τα πρωινά βίντεο που μοιράστηκαν μέσω του καναλιού Astra Telegram δείχνουν επιπλέον εκρήξεις.

Αργότερα, βίντεο από άλλους λογαριασμούς στο Telegram δείχνουν ότι drones επιχειρούν να επιτεθούν σε στόχους στις περιοχές του Ροστόφ και του Βορονέζ, υποδεικνύοντας μια ενδεχομένως ευρύτερη επιχείρηση.

Οι ρωσικές αρχές δεν έχουν ακόμη σχολιάσει επίσημα τις αναφορές.

Το περιστατικό αυτό προστίθεται σε μια σειρά επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικό έδαφος.

Η προηγούμενη επίθεση σε αποθήκη καυσίμων στην περιφέρεια Ροστόφ προκάλεσε τεράστια πυρκαγιά, την οποία οι πυροσβέστες δεν κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο.


Ουκρανική ομάδα αναγνώρισης προσπάθησε να εισέλθει στο Μπριάνσκ

Ρώσοι συνοριοφύλακες και στρατιωτικές δυνάμεις εμπόδισαν μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης να εισέλθει στην περιοχή του Μπριάνσκ στις 21 Αυγούστου, δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Είπε ότι η απόπειρα εισβολής έλαβε χώρα στην περιοχή Κλιμόφσκι, η οποία συνορεύει με την ουκρανική περιφέρεια Τσερνίχοφ.

Το Μπριάνσκ βρίσκεται βορειοανατολικά της περιοχής Κουρσκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ουκρανική εισβολή από τις αρχές Αυγούστου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT