Ουκρανία: Επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο – Στόχος αποθήκη με βόμβες ολίσθησης

Ουκρανία: Επίθεση σε ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο – Στόχος αποθήκη με βόμβες ολίσθησης

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ουκρανία πραγματοποίησε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαρίνοβκα στη νότια ρωσική περιοχή του Βόλγκογκραντ, πλήττοντας ένα χώρο αποθήκευσης καυσίμων και βομβών ολίσθησης, δήλωσε πηγή ασφαλείας στο Κίεβο.

Ο Ρώσος κυβερνήτης της περιοχής Βόλγκογκραντ δήλωσε νωρίτερα ότι ξέσπασε πυρκαγιά σε στρατιωτική εγκατάσταση στην περιοχή μετά τη συντριβή ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Ο Αντρέι Μποτσάροφ δήλωσε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

Το Reuters, επικαλούμενο πηγή από το Κίεβο, αναφέρει ότι η επίθεση ήταν μέρος μιας εκστρατείας ουκρανικών χτυπημάτων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ρωσικά αεροδρόμια που χρησιμοποιούνται από πολεμικά αεροσκάφη για τη διεξαγωγή τακτικών επιθέσεων σε στόχους στην Ουκρανία.

Εκτός από τις πυραυλικές επιδρομές, η Ουκρανία έχει επισημάνει ιδιαίτερα τη χρήση από τη Ρωσία βομβών ολίσθησης που εκτοξεύονται από πολεμικά αεροσκάφη προς τις ουκρανικές θέσεις στα ανατολικά.

Ακόμα και μετά την παράδοση μιας μικρής ομάδας αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, η ουκρανική πολεμική αεροπορία παραμένει αρκετά πίσω έναντι του πολύ μεγαλύτερου και καλά εξοπλισμένου στόλου πολεμικών αεροσκαφών της Ρωσίας.

Ουκρανική ομάδα αναγνώρισης προσπάθησε να εισέλθει στο Μπριάνσκ

Ρώσοι συνοριοφύλακες και στρατιωτικές δυνάμεις εμπόδισαν μια ουκρανική ομάδα σαμποτάζ και αναγνώρισης να εισέλθει στην περιοχή του Μπριάνσκ στις 21 Αυγούστου, δήλωσε αργά χθες, Τετάρτη, ο κυβερνήτης της περιοχής Αλεξάντερ Μπογκομάζ.

Είπε ότι η απόπειρα εισβολής έλαβε χώρα στην περιοχή Κλιμόφσκι, η οποία συνορεύει με την ουκρανική περιφέρεια Τσερνίχοφ.

Το Μπριάνσκ βρίσκεται βορειοανατολικά της περιοχής Κουρσκ, όπου βρίσκεται σε εξέλιξη ουκρανική εισβολή από τις αρχές Αυγούστου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT