Νότια Κορέα: Εξι νεκροί και 11 τραυματίες από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Νότια Κορέα: Εξι νεκροί και 11 τραυματίες από πυρκαγιά σε ξενοδοχείο

Η πυροσβεστική εκτιμά ότι ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί. Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν αναπτυχθεί 46 πυροσβεστικά οχήματα με 150 πυροσβέστες

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ακόμη 11 τραυματίστηκαν από πυρκαγιά που ξέσπασε σε ξενοδοχείο στην Μπουτσεόν, στα δυτικά της Σεούλ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα ΜΜΕ της Νότιας Κορέας, η πυρκαγιά ξεκίνησε γύρω στις 19.39 (τοπική ώρα) από τον όγδοο όροφο του εννιαώροφου ξενοδοχείου στην Μπουτσεόν, που απέχει περίπου 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα Σεούλ. Σύμφωνα με το κινεζικό πρακτορείο Xinhua τουλάχιστον ένας από τους νεκρούς ήταν πελάτης του ξενοδοχείου.

Για την κατάσβεση της φωτιάς έχουν αναπτυχθεί 46 πυροσβεστικά οχήματα με περισσότερους από 150 πυροσβέστες.

Στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας δήλωσε ότι «αυτήν τη στιγμή σβήνουμε τη φωτιά και προσπαθούμε να διασώσουμε ανθρώπους, γι’ αυτό δεν έχουμε τον ακριβή απολογισμό των θυμάτων. Ο αριθμός των θυμάτων μπορεί να αυξηθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών, Λι Σανγκ-μιν, ζήτησε να καταβληθεί κάθε προσπάθεια από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις τοπικές αρχές, με τη διάθεση όλου του διαθέσιμου προσωπικού και των μέσων, για τη διάσωση των ανθρώπων και την κατάσβεση της πυρκαγιάς.

Πηγή: Reuters, Yonhap

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT