Ρωσία: Πυρκαγιά σε λιμάνι από ουκρανική επίθεση – Βυθίστηκε οχηματαγωγό με δεξαμενές καυσίμων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε λιμάνι από ουκρανική επίθεση – Βυθίστηκε οχηματαγωγό με δεξαμενές καυσίμων

Το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό. Το πλοίο μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων και για την κατάσβεση της φωτιάς έχει σταλεί στο σημείο ειδικό τρένο

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά ξέσπασε στο ρωσικό λιμάνι Καφκάζ, στην περιοχή του Κρασνοντάρ στον Νότο, σύμφωνα με τις ρωσικές αρχές. Η Ρωσία καταγγέλλει ουκρανική επίθεση σε οχηματαγωγό που ήταν φορτωμένο με δεξαμενές καυσίμων, ωστόσο το Κίεβο δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.

Νωρίτερα, η Ουκρανία είχε πραγματοποιήσει επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στο ρωσικό στρατιωτικό αεροδρόμιο Μαρίνοβκα στη νότια ρωσική περιοχή του Βόλγκογκραντ, πλήττοντας ένα χώρο αποθήκευσης καυσίμων και βομβών ολίσθησης.

Ο κυβερνήτης της περιοχής Τεμριούκ, Φιόντορ Μπαμπενκόφ, δήλωσε ότι το οχηματαγωγό μετέφερε 30 δεξαμενές καυσίμων. Υπέστη σημαντικές ζημιές και τελικά βυθίστηκε.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Τοπική ομάδα ταχείας επέμβασης ανέφερε ότι ένα ειδικό τρένο για την κατάσβεση της πυρκαγιάς είχε σταλεί στο σημείο και πως στην επιχείρηση συμμετέχουν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Αρκετά ρωσικά μέσα ενημέρωσης έχουν δώσει στη δημοσιότητα φωτογραφίες και βίντεο που φαίνεται να απεικονίζουν την πυρκαγιά και τον πυκνό μαύρο καπνό που υψώνεται από το λιμάνι, ωστόσο προς το παρόν το πρακτορείο Reuters δεν μπόρεσε να επαληθεύσει άμεσα βίντεο και φωτογραφίες.

Το λιμάνι Καφκάζ είναι ένα από τα μεγαλύτερα της Ρωσίας στη Μαύρη Θάλασσα. Μέσω αυτού του λιμανιού διακινούνται πλοία που χρησιμοποιούνται τόσο για εξαγωγές όσο και για προμήθειες καυσίμων στην Κριμαία.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT