Ρωσία – Ουκρανία: Πάνω από 133.000 οι εκτοπισμένοι στην περιφέρεια Κουρσκ

Ρωσία – Ουκρανία: Πάνω από 133.000 οι εκτοπισμένοι στην περιφέρεια Κουρσκ

Περίπου 133.000 πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης

42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περίπου 133.000 πολίτες έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις οικίες τους μέχρι στιγμής εξαιτίας της επίθεσης των ενόπλων δυνάμεων της Ουκρανίας στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας, δήλωσε ο υπηρεσιακός περιφερειάρχης Αλεξέι Σμίρνοφ κατά τη διάρκεια βιντεοδιάσκεψης με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν χθες, Πέμπτη.

Πλέον, απομένουν σχεδόν 20.000 άνθρωποι σε οκτώ περιοχές όπου διατάχθηκε από τις Αρχές εσπευσμένη απομάκρυνση των κατοίκων, μετέδωσε το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον Α. Σμίρνοφ.

«Σας προτρέπω να δώσετε ιδιαίτερη προσοχή στις προετοιμασίες για τη νέα σχολική χρονιά», τόνισε ο πρόεδρος Πούτιν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης για την κατάσταση στο Κουρσκ.

Ο υπουργός Παιδείας, Σεργκέι Κράβτσοφ, ανέφερε πως μαθητές 114 σχολείων της παραμεθόριας περιφέρειας θα παρακολουθήσουν μαθήματα μέσω Διαδικτύου από τις 2 Σεπτεμβρίου. Αλλοι θα πάνε στα σχολεία των περιοχών όπου έχουν καταφύγει ή θα αρχίσουν μαθήματα σε κατασκηνώσεις.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, dpa

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT