Γερμανία: «Συναγερμός» σε βάση του ΝΑΤΟ λόγω ενδεχόμενης απειλής

Γερμανία: «Συναγερμός» σε βάση του ΝΑΤΟ λόγω ενδεχόμενης απειλής

Η βάση του ΝΑΤΟ στη γερμανική πόλη Γκαϊλενκίρχεν αύξησε το επίπεδο ασφαλείας έπειτα από «πληροφορίες για ενδεχόμενη απειλή»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η βάση του ΝΑΤΟ στη γερμανική πόλη Γκαϊλενκίρχεν αύξησε το επίπεδο ασφαλείας έπειτα από «πληροφορίες για ενδεχόμενη απειλή».

«Ολοι οι μη απαραίτητοι εργαζόμενοι έχουν σταλεί σπίτια τους ως προληπτικό μέτρο. Η ασφάλεια του προσωπικού μας είναι ύψιστη προτεραιότητα. Οι επιχειρήσεις (σ.σ. στη βάση) θα συνεχιστούν κανονικά», ανέφερε η ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη στρατιωτική βάση, χωρίς ωστόσο να δίνονται άλλες διευκρινίσεις.

Την προηγούμενη εβδομάδα υπήρξε «συναγερμός» και σε μια άλλη βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία, αυτή τη φορά στην Κολωνία, προκαλώντας το προσωρινό κλείσιμό της.

Οι Αρχές ερευνούσαν πιθανή δολιοφθορά στην παροχή νερού, που τελικώς δεν επιβεβαιώθηκε.

Την ίδια ημέρα, στη βάση στο Γκαϊλενκίρχεν αναφέρθηκε απόπειρα διείσδυσης, με αποτέλεσμα να πραγματοποιηθούν εκτενείς έρευνες σε όλους τους χώρους.

Τον περασμένο Απρίλιο δύο Ρωσογερμανοί συνελήφθησαν στη Γερμανία με την υποψία ότι σχεδίαζαν ενέργειες δολιοφθοράς εναντίον αμερικανικών στρατιωτικών εγκαταστάσεων στη χώρα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT