Υεμένη: Εμποροι όπλων πωλούν στο Χ καλάσνικοφ και χειροβομβίδες

Υεμένη: Εμποροι όπλων πωλούν στο Χ καλάσνικοφ και χειροβομβίδες

Τόσο οι Times όσο και το BBC προσέγγισαν το X για κάποιο σχόλιο, αλλά δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής απάντηση

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εμποροι όπλων στην Υεμένη χρησιμοποιούν ανοιχτά την πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης X, για να πωλούν καλάσνικοφ, πιστόλια, χειροβομβίδες και εκτοξευτήρες χειροβομβίδων. Οι έμποροι δραστηριοποιούνται στην πρωτεύουσα Σαναά και σε άλλες περιοχές που τελούν υπό τον έλεγχο της φιλοϊρανικής αντάρτικης οργάνωσης των Χούθι.

Σε έρευνα της εφημερίδας The Times διαπιστώθηκε ότι αρκετοί από τους λογαριασμούς που εμπλέκονταν στις πωλήσεις έφεραν το μπλε τικ της επαλήθευσης. Τόσο οι Times όσο και το BBC προσέγγισαν το X για κάποιο σχόλιο, αλλά δεν έχουν λάβει μέχρι στιγμής απάντηση. Υπενθυμίζεται ότι οι περισσότεροι από τους συντονιστές περιεχομένου της πλατφόρμας απολύθηκαν μετά την εξαγορά της εταιρείας από τον Ελον Μασκ το 2022.

Οι διαφημίσεις είναι ως επί το πλείστον στα αραβικά και απευθύνονται κυρίως σε πελάτες από την Υεμένη, σε μια χώρα όπου ο αριθμός των όπλων θεωρείται ότι ξεπερνά τον πληθυσμό κατά τρία προς ένα.

Το BBC έχει βρει αρκετά παραδείγματα διαφημίσεων: «Το τροποποιημένο από την Υεμένη ΑΚ είναι η καλύτερη επιλογή σας», ανέφερε μία από αυτές. Σε άλλη περίπτωση, ένας πωλητής φαίνεται σε βίντεο επίδειξης του προϊόντος να πυροβολεί με αυτόματο. Πιστόλια Glock πακιστανικής παραγωγής πωλούνται για περίπου 900 δολάρια το καθένα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT