Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αναστέλλει την εκστρατεία του και στηρίζει τον Τραμπ

Ο Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ αναστέλλει την εκστρατεία του και στηρίζει τον Τραμπ

Ο Κένεντι δήλωσε ότι οι εσωτερικές δημοσκοπήσεις του έδειξαν ότι η παραμονή του στην κούρσα θα έβλαπτε τον Τραμπ και θα βοηθούσε την υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Ρόμπερτ Φ. Κένεντι Τζούνιορ ανακοίνωσε επίσημα την απόφασή του να αναστείλει την προεκλογική εκστρατεία του, δηλώνοντας πως θα στηρίξει τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Κένεντι δήλωσε ότι εσωτερικές δημοσκοπήσεις έδειξαν ότι η παραμονή του στην κούρσα σε ορισμένες πολιτείες θα έβλαπτε τον Τραμπ και θα βοηθούσε την υποψήφια των Δημοκρατικών Κάμαλα Χάρις. Ανέφερε την ελευθερία του λόγου, τον πόλεμο στην Ουκρανία και «έναν πόλεμο κατά των παιδιών μας» ως λόγους για τους οποίους προσπάθησε να αφαιρέσει το όνομά του από το ψηφοδέλτιο στις πολιτείες που οι άλλοι δύο υποψήφιοι δίνουν οριακή «μάχη».

«Αυτοί είναι οι κύριοι λόγοι που με έπεισαν να εγκαταλείψω το Δημοκρατικό Κόμμα και να κατέβω ως ανεξάρτητος και τώρα να στρέψω την υποστήριξή μου στον πρόεδρο Τραμπ», δήλωσε ο Κένεντι.

Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι δεν τερματίζει επισήμως τη συμμετοχή του στην κούρσα, διευκρινίζοντας ότι οι υποστηρικτές του θα μπορούν να τον υποστηρίξουν στην πλειονότητα των πολιτειών όπου είναι απίθανο η συμμετοχή του να επηρεάσει το αποτέλεσμα.

Ο Κένεντι έλαβε μέτρα για να αποσύρει την υποψηφιότητά του σε τουλάχιστον δύο πολιτείες στα τέλη της εβδομάδας, την Αριζόνα και την Πενσιλβάνια. Ο ίδιος δήλωσε ότι η κίνηση αυτή ακολούθησε συζητήσεις που είχε με τον Τραμπ τις τελευταίες εβδομάδες.

Ανακοίνωσε τα σχέδιά του σε ομιλία του στο Φοίνιξ, στην οποία επιτέθηκε στα μεγάλα μέσα ενημέρωσης και κατηγόρησε το Δημοκρατικό Κόμμα ότι «εγκαταλείπει τη δημοκρατία» και επιδίδεται σε «συνεχή νομικό πόλεμο» εναντίον του ιδίου και του Ντόναλντ Τραμπ.

Στην Αριζόνα βρίσκεται σήμερα και ο Ντόναλντ Τραμπ για να μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση. Το επιτελείο του έχει προαναγγείλει στους υποστηρικτές του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου να περιμένουν έναν «ξεχωριστό προσκεκλημένο». Την Τρίτη, ο Τραμπ άφησε να εννοηθεί ότι εφόσον εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ θα μπορούσε να αναθέσει στον Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κάποιον ρόλο στην κυβέρνησή του.

Πηγή Associated Press

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT