Γερμανία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ

Γερμανία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ

Eνας άνδρας εξαπέλυσε «τυφλές» επιθέσεις σε περαστικούς και παραμένει ασύλληπτος. Ανθρωποκυνηγητό στους δρόμους του Ζόλινγκεν για τη σύλληψη του

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα τέσσερις τραυματίστηκαν σοβαρά κατά τη διάρκεια επίθεσης με μαχαίρι, στο Ζόλινγκεν της Γερμανίας, όπως επιβεβαίωσαν οι τοπικές αστυνομικές αρχές, περίπου μία ώρα μετά τις πρώτες αναφορές σε τοπικά μέσα. 

Την ώρα της επίθεσης βρίσκονταν σε εξέλιξη εορτασμοί για την 650ή επέτειο από την ίδρυση της πόλης. Τοπικά δελτία ειδήσεων ανέφεραν ότι οι επιθέσεις σημειώθηκαν στο Φρόνχοφ, μια εμπορική πλατεία της πόλης όπου έδιναν συναυλίες συγκροτήματα στο πλαίσιο των τριήμερων εορτασμών, που αναμενόταν να συγκεντρώσουν το ενδιαφέρον περίπου 80.000 ανθρώπων σύμφωνα με τους διοργανωτές.

Ο δράστης διέφυγε και παραμένει μέχρι αυτή την ώρα ασύλληπτος. Η αστυνομία έχει αναπτύξει 40 τακτικά οχήματα στο πλαίσιο του ανθρωποκυνηγητού για τη σύλληψή του, σύμφωνα με τη γερμανική εφημερίδα Bild.

Τα οχήματα αυτά διοικούνται από την υπηρεσία Spezialeinsatzkommando, την «Ειδική Ομάδα Δράσης». Δρόμοι έχουν αποκλειστεί και ζητήθηκε από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους, καθώς οι αστυνομικοί διεξάγουν έρευνες.

Γερμανία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ-1
Reuters

Ο δράστης εξαπέλυσε «τυφλές» επιθέσεις με μαχαίρι σε περαστικούς, περί τις 21:45 τοπική ώρα. Ελικόπτερα της αστυνομίας πετούν πάνω από την πόλη. Κλιμάκια αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης έσπευσαν στην περιοχή και παρείχαν τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες.

Γερμανία: Νεκροί και τραυματίες από επίθεση με μαχαίρι σε φεστιβάλ-2
Reuters

Το Ζόλινγκεν βρίσκεται στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, το πολυπληθέστερο της Γερμανίας και συνορεύει με την Ολλανδία.

Με πληροφορίες από Bild, Reuters και BBC

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT