Σολτς: «Ακλόνητη η αλληλεγγύη στην Ουκρανία» – Επικοινωνία με Ζελένσκι

Σολτς: «Ακλόνητη η αλληλεγγύη στην Ουκρανία» – Επικοινωνία με Ζελένσκι

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας, ο Γερμανός καγκελάριος ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, μετά την εισβολή των ουκρανικών δυνάμεων στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη «συνεχή και ακλόνητη αλληλεγγύη» του Βερολίνου προς την Ουκρανία, επιβεβαίωσε το Σάββατο ο Γερμανός καγκελάριος, Ολαφ Σολτς, κατά τη διάρκεια επικοινωνίας που είχε με τον Ουκρανό πρόεδρο, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

«Ο καγκελάριος επιβεβαίωσε τη συνεχή και ακλόνητη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία απέναντι στη συνεχιζόμενη επιθετικότητα της Ρωσίας. Ο πρόεδρος Ζελένσκι ευχαρίστησε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για τη συνεχή στρατιωτική της υποστήριξη, κυρίως στον τομέα της αεροπορικής άμυνας», ανακοίνωσε σχετικά η καγκελαρία.

Από την πλευρά του, το γραφείο του Ζελένσκι ανέφερε πως ο Γερμανός καγκελάριος ενημερώθηκε για την κατάσταση στο πεδίο της μάχης, μετά την εισβολή της Ουκρανίας στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ.

Η τηλεφωνική επικοινωνία πραγματοποιήθηκε ανήμερα των εορτασμών για την επέτειο ανεξαρτησίας της Ουκρανίας. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης για την ανάγκη ενίσχυσης των ενόπλων δυνάμεων με συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και τεθωρακισμένα οχήματα.

Υπενθυμίζεται πως η κυβέρνηση του Ολαφ Σολτς προβλέπει μείωση του προϋπολογισμού για τη διμερή στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο την προσεχή χρονιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT